2 квітня – Всесвітній день розповсюдження інформації про проблеми аутизму

02.04.2019 | 20:11

Сьогодні, 2 квітня, у Всесвітній день розповсюдження інформації про проблеми аутизму, у Львові шостий рік поспіль проходить акція «Львів у блакитному – 2019».

Студенти першого та третього курсу факультету педагогічної освіти, спеціальності “Соціальна робота”, під керівництвом асистента кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи Столярик О.Ю. долучились до організації та проведення акції. Мета події – поширення інформації про аутизм та формування толерантності до людей, які живуть з такою особливістю. У всьому світі таких людей нараховується близько 70 млн. Під час акції кожен охочий міг глянути фотовиставки «Вишита синіми нитками» та «Рідні душі», наживо послухати та побачити виступ капели бандуристок «Дзвінга» і танцювального колективу «Art Age». А «родзинкою» цього дійства стало спілкування і знайомство з дітьми з аутизмом.

Директор департаменту освіти і науки ЛОДА Л. Мандзій зазначила, що символом цієї акції є одяг синього та блакитного кольору, адже люди з аутизмом – «діти дощу». Цієї акцією ми хочемо привернути увагу до потреб людей з аутизмом, оскільки кожного року їхнє число збільшується. Тільки на Львівщині зареєстровано 198 дітей з цієї особливістю».