Акція ПРИМИРЕННЯ

19.05.2019 | 23:25

Впродовж останнього тижня кафедра спеціальної освіти та соціальної роботи факультету педагогічної освіти ЛНУ імені Івана Франка організувала і взяла участь у проведенні  кількох важливих  педагогічних і науково-громадських заходах.

Tак зокрема, у вівторок, 14 травня 2019 року, колектив кафедри долучився до проведення освітньо-пізнавальної Акції примирення.

Акція організована під егідою Товариства «Родина Кольпінга» і при безпосередньому модераторстві та активній участі завідувача кафедри професора Островської Катерини Олексіївни, яка у своєму презентаційному виступі окреслила багато цікавих і проблемних сторін психологічного, пізнавального, комунікативного прийняття і примирення, задала аудиторії тон і дух пошуку і обговорення життєвих, освітніх, самореалізаційних сторін примирення.

вступний виступ проф. ОСТРОВСЬКОЇ К.О.

Викладачі кафедри разом із студентами «спеціальної освіти», магістрами, гостями із середовища вимушено переміщених, сеньйорів з університету Третього віку, безпосередніх учасників АТО активно включились в обговорення  цілого спектру проблем, подій,  фактів, конструктивний зміст яких  стає глибшим і освоєним лише тоді, коли ми осягаємо взаємодію з ними через внутрішнє психологічне примирення.

Найбільш активними спікерами і експертами у цій події були студенти 2 курсу Полянська Катерина, Шикур Софія, Порохнява Анастасія, доценти  Сікорська Л.Б., Фалинська З.З., Кальченко Л.В., Сулятицький І.В. Від учасників АТО – організатор і перший керівник штатного медичного загону у зоні АТО, нині – депутат Львівської обласної ради, заступник головного лікаря обласного шпиталю для учасників війни і ветеранів визвольних змагань, полковник медичної служби (у запасі) Ільків Ігор Петрович, від вимушено переміщених і сеньйорів університету Третього віку – Юрій Кондрат і Лариса Стольнікова, з розповідей і роздумів яких присутні почули унікальні і почасти тяжкі факти і події з прожитого ними за останні 5 років.

Юрій Кондрат ділиться зi слухачами рефлексіями вимушено переселеного і високосвідомого громадянина

виступ на Акції примирення доц. Сулятицького І.В.

Гість Акції примирення – лікар і воїн організатор перших мед підрозділів на АТО полковник Ігор Ільків

виступ на Акції примирення доц. Сікорської Л.Б.

Та найголовніше, що всі виступаючі консолідованими роздумами намагались передати і сформувати розуміння того, що вершинним є вміння прийняти події і обставини, узгодити свій стан з тим що відбулося…, перетворити його у оптимальний особистий досвід, і тим самим зруйнувати нездоланну стіну психологічної безвиході, чи передумови психічної травми.

Учасники взаємно збагатились не лише  цікавою і потрібною інформацією, а і добре обновленим і підсиленим розумінням цінності  примирення як  високо людського способу реагування на життєві і професійні кризи і виклики.  І в цьому – найреальніша оцінка нібито чергового планового міроприємства.

доцент кафедри І.Сулятицький