Факультет педагогічної освіти також привітав Українське військо із Покровом Пресвятої Богородиці

17.10.2017 | 20:18

14 жовтня 2017 року, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, відбулася спільна молитва військових та капеланів за Україну і українське військо у Покровській церкві XIV ст., що знаходиться у Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пирогові (під Києвом).

Після Літургії було здійснено відновлену минулого року давню традицію приведення українського війська під Покров Пресвятої Богородиці, ритуал посвяти якої провадив Владика Йосип Мілян, єпископ – помічник Глави УГКЦ по Київській Архиєпархії.

У частині духовно-просвітницької програми цьогорічного триєдиного військово-християнського Національного свята-події, що відбувалось за участю науковців, творчих колективів і виконавців, вірян,  військовослужбовців і ветеранів, учасників АТО та членів їх родин, на запрошення організаторів взяв активну участь колишній наказний отаман психологічної служби канцелярії Українського Козацтва, а на теперішній час – доцент кафедри корекційної педагогіки та інклюзії нашого факультету Сулятицький Іван.

 

В своєму короткому виступі Іван Васильович в присутності ієрархів Церков та громадськості, під смачне частування всіх присутніх козацьким кулішем привітав новопосвячених захисників України з цим унікальним триєдиним святом, побажав їм відчувати заряд Божої посвяти у всіх їхніх військових справах і бути духовно стійкими у години крайніх випробовувань українського духу.

 

У кінці звернення Іван Сулятицький, як доцент факультетської кафедри, передав військовослужбовцям вітання від дружньої спільноти нашого факультету педагогічної освіти і запевнив, що наш колектив постійно вносив і буде продовжувати вносити свою буденну лепту у військову справу виготовленням студентами маскувальних сітей, листами і молитвами студентів і співробітників, підтримкою і фаховою допомогою сім”ям та родинам учасників АТО, вимушено переселених спричинених війною.

 

На завершення свята Покрови, вже як голова центру психоінформації, доцент Сулятицький Іван разом з близьким товаришем і нашим колегою за фахом, начальником Гуманітарного інституту ЗС України, доктором психологічних наук, професором, полковником Василем Осьодлом, організували  відвідини старійшини козацького руху, відомого державного діяча, першого Гетьмана Українського козацтва сучасної України, генерала Збройних сил Володимира Муляви (на світлинах).

 

Особливе значення має це свято для нашого народу. Чому? Тому що Богородиця була покровителькою козацтва, коли Україна боролася за свої права, за свою долю, за незалежність. У ХХ столітті воїни УПА теж взяли її за свою покровительку. Це свято відзначали на дуже високому рівні. Й ми сьогодні, маючи таку складну ситуацію на Сході України, в Донецькій і Луганській областях, можемо казати, що Богородиця — покровителька також військових, які зараз там стоять на передовій і захищають нашу Батьківщину.

 

Тож нехай опіка Пресвятої Богородиці допомагає всім нам у добрих справах, мудрих думках і діях.