Львівський Ресурсний центр ГО «Справа Кольпінга» надає консультативну психологічну допомогу учасникам (членам родин) АТО Яворівського району

22.11.2016 | 21:04

18 листопада 2016 року створений у Львові викладачами кафедри корекційної педагогіки та інклюзії разом з членами Ресурсного центру для допомоги внутрішньо переселених осіб та воїнів АТО ГО «Справа Кольпінга в Україні», провели виїзну консультативну зустріч з учасниками АТО та членами  їх родин, працівниками управління соціального захисту, спеціалістами соціальної служби молоді, іншими посадовцями районної та міської влади, представниками військових підрозділів Яворівського району, зацікавлених у наданні належної потребуючої корекційної та психотерапевтичної допомоги для внутрішньо переміщених осіб та учасникам (членам родин) АТО. Загалом в зустрічі взяли участь близько 40 чоловік.

 

resc4 resc6

 

В склад Ресурсного центру, створеного за сприянням міжнародної допомоги з Німеччини, входять спеціалісти зі Львова які мають великий досвід роботи у практичній психології, юриспруденції, соціально-психологічної допомоги, частина з них є викладачами ЛНУ імені Івана Франка.

В даній участі роботу проводили: психотерапевт Галина Лозинська, соціальний реабілітолог Мар’яна Породько, юридичну допомогу і консультацію надавав адвокат Юрій Ковний. Координувати роботу психологічної допомоги учасникам (членам родин) АТО доручено доцентові кафедри ЛНУ, кандидату психологічних наук доценту Сулятицькому І.В. (колишньому військовослужбовцю, психологу ПрикВО/ ЗахОК).

resc1 resc5 resc3 resc2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Після короткої презентації і знайомства з присутніми всі члени групи проводили конкретні індивідуальні консультації з кожним, хто виявив таку потребу чи намір. Індивідуальні консультації в різних напрямах отримало 12 осіб, троє з яких – з родин учасників АТО. Робота проводилась конфіденційно, з чітким дотриманням вимог етичного кодексу психолога.

Особливу зацікавленість і активність під час проведення зустрічі проявили присутні шкільні психологи, які подали пропозицію щодо їх цільової допідготовки   до роботи з родинами чи учасниками АТО на місцях, що буде враховано у подальших напрямах і проектах роботи ГО «Справа Кольпінга в Україні».

Про практичну користь отриманих на зустрічі знань в питаннях, як зняти психологічну напругу, подолати наслідки психологічної травми, відновити нормальні взаємовідносини з близькими, як вдало вести бесіду і побудувати послідовність дій у вирішенні питань та для роботи з учасниками (членами родин) АТО відгукувались більшість присутніх.

Для самих фахівців Ресурсного центру проведений захід також привніс багато цікавих і потрібних рефлексій, які переростуть у конструктиви  майбутніх презентацій.

 

Координатор від кафедри корекційної педагогіки та інклюзії                          І. Сулятицький