Міжнародний проект в рамках Baltic University Programme за підтримки Swedish Institute

13.11.2018 | 20:47

Львівський національний університет імені Івана Франка в особі кафедри загальної та соціальної педагогіки факультету педагогічної освіти став партнером Міжнародного проекту «EduBUP Переосмислення педагогіки для реалізації освіти в інтересах сталого розвитку в університетах програмних країн Балтійського регіону / Rethinking of pedagogy for implementing education for sustainable development in the Baltic University Programme countries».

Проект виконується в рамках Baltic University Programme за підтримки Swedish Institute. Baltic University Programme – це мережа з 225 вищих навчальних закладів Балтійського регіону і країн поблизу регіону, створена для організації та координування навчальних курсів для викладачів, магістрів та студентів в установах-партнерах та фінансування спільних дослідницьких проектів, спрямованих на сталий розвиток в регіоні. Її основною ідеєю є підтримка ключової ролі університетів у демократичному, мирному та стабільному розвитку регіону. Шведський інститут / Swedish Institute – це шведська державна агенція, завданням якої є поширення за кордоном знань про суспільне та культурне життя Швеції та сприяння розвитку міжнародної співпраці в галузі освіти та наукових досліджень.

Мета даного проекту – створити та провести навчальний курс для викладачів університетів щодо реалізації освіти в інтересах сталого розвитку регіону на різних рівнях – особистісному та інституційному: професійному розвитку викладачів університетів країн-учасниць проекту та трансформаціях самого університету шляхом змін навчального плану та удосконалення методів викладання.

Заявником і керівником проекту є Uppsala University (Швеція). Партнерами проекту стали також такі вищі навчальні заклади Європи та України: University of Latvia (Латвія), Statera Research and Practice Center (Естонія), Lodz University of Technology (Польща), Yanka Kupala State University of Grodno (Білорусь), Інститут сталого розвитку Національного Університету «Львівська Політехніка» та Чернігівський національний технологічний університет.