Наукове стажування доц. Ольги Ферт в Університеті Масарика, м. Брно (Чеська Республіка)

25.11.2018 | 23:05

Доцент кафедри корекційної педагогіки та інклюзії факультету педагогічної освіти Ферт О.Г. взяла участь у науковому стажуванні на тему «Інклюзія в університетському середовищі» 11-17 листопада 2018 р.  в Університеті Масарика, м. Брно, Чеська республіка.

     Стажування здійснювалось у співпраці Спілки ректорів вищих навчальних закладів України та American Councils for International Education у межах проекту «Прогресивне управління університетом», який реалізовує Університет Масарика за підтримки Чеської агенції розвитку. Головна мета проекту – сприяти подальшому розвитку освіти в Україні за допомогою навчання працівників університетів, які задіяні у сферах, що є важливими для ефективного управління університетом та інтернаціоналізації.

     В рамках стажування представники вищих навчальних закладів України мали змогу ознайомитись з механізмами реалізації інклюзивного підходу в освітньому процесі ВНЗ, організацією підтримки студентів з особливими освітніми потребами у контексті реформування освітньої політики задля  подолання усіх видів дискримінації.