Навчання інтегративним методикам за КІМ-концептом у рамках проекту “Подолання травм – отримання ресурсів на майбутнє”

28.02.2019 | 14:59

15 лютого 2019 р. розпочався німецько-український проект “Подолання травм – отримання ресурсів на майбутнє” (Verletzungen überwinden – Ressourcen für die Zukunft gewinnen), що здійснюється за підтримки Центру міжнародної міграції та розвитку СІМ (www.cimonline.de) у співпраці з німецько-українським товариством “Freie Ukraine” («Вільна Україна Брауншвайг») та «Українським товариством системної та короткотермінової психотерапії».

Українська команда проекту із впровадження методу КІМ для роботи з травмами війни – проф. Катерина Островська, асист. Лілія Дробіт і доц. Вікторія Лобода (кафедра спеціальної освіти та соціальної роботи ф-ту педагогічної освіти Львівського національного університету імені І.Франка, «Українське товариство системної та короткотермінової психотерапії») – протягом двох років навчатимуться КІМ-методикам у Німеччині і паралельно, як експерти та тренери, допомагатимуть навчати інших спеціалістів в Україні.

Керівник проекту – Ольга Олійник. Концепцію інтегративної методології представляє Райнхільд Ценк (Reinhild Zenk), психолог і психотерапевт Institut KIM e.V., старший психотерапевт Психосоматичної дитячої лікарні у клініці м. Вольфсбург.

Мета проекту – навчання інтегративним методикам за КІМ-концептом та їх впровадження у роботі з травмами війни в Україні. Концепція КІМ була створена на базі знань і практик різних шкіл психотерапії і ефективно використовувалась для виходу із кризи в післявоєнній Німеччині. Структурований та ресурсно-орієнтований підхід робить KIM-концепт методом, який можна використовувати точно та ефективно, з максимальним самовизначенням для виходу із кризи. У важкі часи війни і національної ідентифікації України цей проект вкрай необхідний для стабілізації і подолання психологічної травми в роботі з травмами війни.

Проект передбачає підготовку лікарів, психотерапевтів, психологів та соціальних працівників на основі прагматичної концепції інтегративної методології у практичних втручаннях для ресурсно-орієнтованого травматичного рішення.

Детальніше про проект – див. відео (англ. мовою): https://videos.mysimpleshow.com/3efwceSLC6