«Польові тренінги» викладачів кафедри спецільної освіти та соціальної роботи

19.05.2019 | 23:39

В п’ятницю 17 травня 2019 року ми, викладачі кафедри професор Островський І.П. і доцент Сулятицький І.В., взяли участь у обласному науково-практичному семінарі «Соціальна адаптація та профорієнтація дітей з особливими освітніми потребами», який проходив на базі Бориславського навчально-реабілітаційного центру І-ІІІ ступенів «Гармонія». Пленарний виступ професора І.П. Островського про напрямки і педагогічно-правовий супровід профорієнтації дітей з особливими потребами отримав надзвичайно щирі схвалення від різних категорій учасників зустрічі.

Мені також випало запрезентувати присутнім напрацювання, якими кафедра робить живі кроки у сприяння самореалізації дітей, і як в тому процесі набувають прикладних компетенцій студенти напрямку «спеціальна освіта».

В Бориславі на семінарі проф. І.П. Островський ділиться досвідом

Викладачі кафедри в Бориславському НРЦ разом з директором і успішними випускниками

Одночасно нам як викладачам було особливо цінно побачити майстер-класи з приготування страв, флористики, виготовлення виробів із сіна, мила ручної роботи – від учнів НРЦ різної нозології і різних вікових груп, а особливо почути виступи за трибуною випускників центру, які стали успішними студентами, працівниками банків і готельно-ресторанної сфери. Висновок напрошується сам по собі – вмілий внесок педагогів благословенням проростає в дітях.

доцент кафедри І.Сулятицький