Студенти ф-ту пед. освіти ЛНУ імені Івана Франка увійшли в 10-ку найкращих студентів України за результатами ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Соціальна робота»

16.04.2019 | 19:50

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України №1313 від 28.11.2018 р. «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2018-2019 навчальному році» 11-12 квітня 2019 р. у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Соціальна робота».

Всеукраїнська студентська олімпіада зі спеціальності «Соціальна робота» проводиться як особиста першість у вигляді системи масових очних змагань майбутніх соціальних працівників. Олімпіада сприяла широкому розкриттю здібностей і талантів кращих студентів із 32 закладів вищої освіти України. Усього в олімпіаді прийняло участь 55 студентів, серед яких було розподілено 5 призових місць.

Учасникам олімпіади пропонувались завдання, що складені з урахуванням досягнень у галузі соціальної роботи на сучасному етапі. Їх розв’язання вимагало не тільки знання навчального матеріалу, а й демонстрації прогностичних і проектувальних умінь студентів як майбутніх фахівців соціальної роботи, практиків.

Завдання Олімпіади полягали у виявленні талановитих студентів, сприянні розвитку творчого мислення, активізації наукового пошуку щодо вирішення проблем у галузі соціальної роботи, а також передбачали встановлення здатності до осмислення і креативного застосування надбань сучасної теорії і практики соціальної роботи.

Програма олімпіади передбачала ІІІ тури:

  • 1 тур – теоретичний – виконання письмової роботи (60 тестових завдань з історії, теорії, етики і технологій соціальної роботи);
  • 2 тур – дослідницький (розробка програми наукового соціального дослідження, визначення методологічного апарату дослідницької роботи);
  • ІІІ тур – проектний (презентація соціальних проектів з актуальних проблем соціальної роботи з різними категоріями населення).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Участь у предметних олімпіадах є важливою складовою навчально-наукового процесу професійної підготовки. Студентки 3 курсу спеціальності 231 – «Соціальна робота», факультету педагогічної освіти Олена Германович і Олена Суходольська відстоювали гідність нашого Університету (науковий керівник доцент кафедри спеціальної освіти і соціальної роботи Л. В. Кальченко).

Олена Германович зайняла 6-місце й увійшла в 10-ку найкращих студентів України в галузі професійної підготовки фахівців соціальної роботи!

Деканат факультету педагогічної освіти і
викладачі кафедри
спеціальної освіти та соціальної роботи виражають щиру подяку організаторам Олімпіади та бажають учасницям подальших успіхів
у науці і нових професійних і особистих звершень!!!