Тренінгові заняття у НРЦ «Довіра» – «Право на любов»

24.05.2017 | 20:46

Кожен з нас має свої права, які гарантовані Конвенцією ООН «Про права дитини» та Декларацією «Про права людини». Серед них – це право на освіту, право на сім’ю, право на дозвілля та інші. Разом з тим ми маємо як і потребу, так і право на любо – дарувати її іншому, приймати самому. Викладачі кафедри корекційної педагогіки та інклюзії к.п.н. Корнят В.С. та Породько М.І. пройшли навчальний семінар з підготовки викладачів навчального курсу для молоді з інтелектуальними порушеннями «Право на любов», який був організований Всеукраїнською громадською організацією «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень» у Києві.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Продовженням семінару стали тренінгові заняття у навчально-реабілітаційному центрі «Довіра» з дівчатами старших класів. 23 травня студенти групи ФПС-31 Возняк Христина та Гаркатин Оксана спільно зі своїми наставниками успішно завершили цикл таких зустрічей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як виявилося, зі школярами, а особливо вихованцями інтернатних установ, ніхто не говорить на подібні теми. Як поводитися з хлопцями? Як правильно вибудувати стосунки з ними? Як не стати жертвою сексуального насильства? Які загрози і хвороби є наслідком неправильного догляду за власним тілом, внаслідок статевих стосунків? Саме такі питання обговорювалися на зустрічах. Дівчата охоче сприймали інформацію, задавали багато питань. Особливо було цінним, що з ними говорили саме студенти, різниця у віці з якими не дуже велика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підтримку та сприяння у проведенні надала і адміністрація. Сподіваємося, що наступний навчальний рік дозволить поширити набутий досвід і на інші установи.