Участь викладачів факультету у навчальному семінарі у рамках міжнародного проекту Еразмус+

17.11.2017 | 17:34

6 – 10 листопада 2017 р. на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проходив семінар для викладачів, учасників міжнародного проекту «Удосконалення підготовки викладача для прикладного навчання в галузі професійної освіти» в рамках Програми Еразмус + за напрямом KA2: Розвиток потенціалу вищої освіти.

У його роботі взяли участь представники факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка – доценти кафедри загальної та соціальної педагогіки Заячук Юлія, Караманов Олексій, доценти кафедри корекційної педагогіки та інклюзії Кашуба Людмила, Корнят Віра, Фалинська Зоряна.

Учасники наукового заходу мали унікальну нагоду почути про особливості функціонування системи освіти та професійної підготовки викладачів у Іспанії, Авcтрії, які представили Річард Фортмюллер, професор Віденського університету економіки й права та Фернандо Махуенда, професор університету міста Валенсія.

Усі дні семінару були насиченими інформацією про принципи побудови навчальних планів та занять зі студентами у Віденському університеті, особливостями викладання психолого-педагогічних, фахових дисциплін (доповідачі магістри Нора Чеховскі та Марія Форабергер, викладчі кафедри менеджменту інституту економічної педагогіки названого університету). Особливе зацікавлення та обговорення у слухачів викликали такі теми, як «Три парадигминавчальнихдосліджень», «Компетентності та освітні стандарти», «Академічна свобода унауці й викладанні».

Семінар відбувся у активному діалозі між доповідачами та науковцями Інституту професійної освіти НАПН України, Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Львівського національного університету імені Івана Франка. Результатом зустрічі стали грунтовні знання, позитивні емоції та плани на майбутнє.

Людмила Кашуба, Віра Корнят, Зоряна Фалинська