Учителю! Спасибі Вам, що Ви на світі є….

12.10.2015 | 23:26

Якщо ваш план розрахований на рік – сійте жито;
якщо ваш план на десятиліття – садіть дерева;
якщо Ваш план – на все життя – навчайте дітей

Народна мудрість

Такими словами розпочалася Урочиста академія з нагоди відкриття факультету педагогічної освіти і відзначення Дня працівників освіти, приурочена Дню Львівського національного університету імені Івана Франка.

З вітальним словом до учасників Урочистої академії звернувся Ректор Університету професор В.П.Мельник.

«Від задуму – до реалізації» – наукові та творчі кроки колективу на шляху до відкриття факультету педагогічної освіти розкрила в.о. декана факультету, кандидат педагогічних наук З.П.Ленів.

Першими привітали працівників новоутвореного факультету вихованці навчально-виховного комплексу «Дзвіночок». Своїми щирими словами і запальним танцем вони пожвавили атмосферу академічного зібрання.

На урочистостях були присутні представники місцевої влади, Національної академії педагогічних наук України та гості з вищих навчальних закладів різних регіонів нашої держави.

Звертаючись до присутніх зі словами привітання, голова Львівської обласної ради П.Н.Колодій наголосив на вагомості і значимості професії педагога, подякував студентам за обрання педагогічного фаху, нагадавши слова Сократа про те, що більш корисний державі той, хто зробить багатьох здатними управляти державою, ніж той, хто управлятиме нею сам.

З щирими привітаннями та побажаннями успіхів у формуванні сучасного вчителя звернулася до присутніх директор Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації О.І.Небожук.

Тепло привітали відкриття факультету педагогічної освіти в класичному Університеті і представники Національної академії педагогічних наук України: доктор педагогічних наук, секретар-академік відділення педагогіки і психології професійно-технічної освіти НАПН України Н.Г.Ничкало; заступник директора Інституту спеціальної педагогіки НАПН, д.п.н.А.А.Колупаєва, головний науковий співробітник лабораторії сурдопедагогіки, д.п.н., проф.О.М.Таранченко, старший науковий співробітник лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної і політичної психології НАПН О.Л.Вознесенська; директор Львівського науково-практичного центру професійно-технічної освіти НАПН України, д.п.н, проф.Г.П.Васянович.

Прозвучали слова привітання і побажання процвітання факультету педагогічної освіти і від польських колег – Гжегоша Гжибека, доктора ґабілітованого, професора, заступника декана педагогічного факультету з міжнародної співпраці Жешівського університету та Радослава Маліковського, професора кафедри опікунської педагогіки.

З вітальним словом виступили: директор педагогічного інституту Київського університету ім.Б.Грінченка, к.пс.н., доц.В.І.Юрченко, заступник директора Інституту педагогіки та психології національного педагогічного університету ім.М.П.Драгоманова п. Л.Г.Чепурна; завідувач кафедри психології Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім.Г.Сковороди, д.пс.н., проф.Л.Калмикова та доц.кафедри педагогіки та методики дошкільної освіти, к.п.н.Н.В.Харченко; д.п.н., в.о.завідувача кафедри теорії та методики початкової освіти Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника проф.О.Б.Будник; завідувач кафедри теорії та методики початкової освіти Мукачівського державного університету. д.п.н., проф.Г.В.Товканець; директор Львівського обласного Інституту післядипломної освіти п. Р.Шиян; завідувач кафедри корекційної освіти Миколаївського національного університету ім.В.О.Сухомлинського, д.п.н., проф.Н.В.Савінова; завідувач кафедри технології корекційної та інклюзивної освіти Донбаського державного педагогічного університету, проф.І.В.Дмітрієва.

Особливо щирим було привітання завідувача кафедри соціальної і корекційної педагогіки Полтавського національного педагогічного університету ім.В.Короленка д.п.н., проф.Н.Г.Пахомової, яка за українським звичаєм привезла в подарунок полтавський коровай.

У своїх привітаннях гості наголошували на важливості і перспективності відкриття факультету педагогічної освіти в класичному університеті, бажали наукових досягнень та творчих успіхів у формуванні нової учительської генерації.

Надіслали вітальні адреси колеги з педагогічного факультету університету Коменського у Братиславі, Кіровоградського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка, Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського та багато ін.

Від імені студентства новоутвореного факультету виступила голова профбюро студентів С.Хлівнушко.

Студенти подарували гостям власноруч виготовлені українські ляльки-мотанки, а всім присутнім – святковий концерт, на якому прозвучали вітання в музиці, слові і танці. Завершилась академія спільним виконанням студентського гімну «Gaudeamus». Vivat Academia!

Марія Стахів, доцент кафедри початкової та дошкільної освіти

Запрошуємо Вас переглянути фото-звіт з події