Вивчення досвіду Нової української школи

22.02.2019 | 21:52

 

20 лютого 2019 року науково-педагогічні працівники кафедри початкової та дошкільної освіти факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка взяли участь у роботі семінару «Вивчення досвіду НУШ», який відбувся у приміщенні Львівської загальноосвітньої школи І ступеня «Світанок».

Під керівництвом директора школи Андрушко Лідії Миколаївни та завуча Кураш Іванни Петрівни учасники семінару взяли участь у роботі центрів на базі кабінетів 1-х класів, де мали можливість спостерігати за роботою вчителів та учнів під час інтегрованого вивчення предметів.

У школі цього дня першокласники відзначали певний рубіж – «100 днів у школі». Педагоги ЛЗШ «Світанок» організували для школярів квест-екскурсію приміщенням школи, у якій, окрім дітей, мали можливість взяти участь також їхні батьки.

Після екскурсії школою та огляду виставки навчально-методичних матеріалів НУШ Андрушко Л.М. розказала учасникам семінару про можливості і загрози НУШ, перелічила переваги, ознайомила з системою управління змістом освіти через Стандарт освіти, проаналізувала типові освітні програми для закладів середньої освіти, порівняла типові навчальні плани (НУШ – 1, НУШ – 2), структурні компоненти уроку НУШ, вимірні індикатори НУШ, зазначивши, що цінності НУШ відповідають критеріям якості та демократичним принципам.

Викладачі кафедри мали можливість обговорити з вчителями- практиками проблеми підготовки майбутніх фахівців для початкової школи.

Підготувала: доц. Кость С.П.