Методологія дослідження в галузі освіти

11.05.2022 | 11:11

Саме під такою назвою на факультеті педагогічної освіти 10 травня проходив науковий семінар за участю Сисоєвої Світлани Олександрівни – дійсного члена НАПН України, доктора педагогічних наук, професора, академік-секретаря Відділення філософії освіти, загальної та дошкільної педагогіки НАПН України. Ініціатором зустрічі виступила кафедра початкової та дошкільної освіти.

Учасниками семінару були і досвідчені науково-педагогічні працівники, і аспіранти, і магістри, які тільки починають свої наукові розвідки. У  виступі п. Світлана Сисоєва розкрила особливості організації та проведення наукових досліджень саме у галузі освіти, окремо акцентувала увагу на проблемі міждисциплінарності наукових досліджень (поняття м’якої та жорсткої міждисциплінарності); чітко розкрила специфіку проведення усіх етапів експериментального дослідження. Окремим аспектом у виступі слугували дослідження з порівняльної педагогіки, які все більше набувають актуальності у вітчизняній педагогічній освіті. Робота семінару була побудована у формі запитань-відповідей, які усі бажаючі змогли задати академіку Світлані Сисоєвій.

У підсумку учасниками семінару було означено тематику наступних зустрічей, одна з яких присвячена основним напрямам розвитку системи дошкільної освіти в Україні.

Професор Наталія Мачинська