«Поетичні левиці» на фестивалі «Юнь»

01.10.2019 | 21:36

У чарівному куточку Карпат, в селі Микуличин на Івано-Франківщині, з 27 по 29 вересня відбувався філологічний фестиваль «Юнь». Учасників свята гостинно приймав спортивно-оздоровчий комплекс «Смерічка» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Мета цього творчого заходу – зібрати усіх тих, хто любить слово і дорожить ним, хто захоплюється театральною грою, хто творить Слово і прагне поділитися своїми здобутками з іншими, хто любить наш край, українські міфи, легенди,  пісні й хоче пізнавати усе це у всій багатогранності.

До Микуличина прибуло 9 команд школярів і студентів з Києва, Львова та Івано-Франківської області.

Львівський університет імені Івана Франка представила команда «Поетичні левиці» (керівники: Мацевко-Бекерська Л.В., Жаркова Р.Є.).

У складі команди – студентки факультету педагогічної освіти ЛНУ: Юлія Макарій (ФПД-21), Наталія Нечепурна (ФПШ-21), Марія Демська (ФПШ-21), Ольга Лавро (ФПШ-41) й Оленка Качалка (ФПШ-41). Дівчата продемонстрували свою оригінальність і креативність, неабиякі сценічні здібності, гнучку ерудицію і літературно-мистецький потенціал.

«Поетичні левиці» разом з іншими командами взяли участь у конкурсі СТЕМів, різноманітних майстер-класах та зустрічах з письменниками, залюбки бігали у літературному квесті, чудово співали біля карпатської ватри. Щире захоплення у присутніх викликали майстер-клас від Дудар О.В. «Малюємо у стилі Марії Примаченко» та майстер-клас від Кузьменчук І.В. «Творче письмо». Особливо натхненними були виступи поета Василя Зеленчука і поетично-прозаїчний театралізований перформанс «Слово про слово словом» письменниці Власти Власенко.

Суботнього вечора юні таланти ділилися власною творчістю на паті-creative, де кожна мала змогу представити те, чим живе і про що пише. Наші «Поетичні левиці» Юлія Макарій, Оленка Качалка й Ольга Лавро (додам, всі вони у минулому – переможниці конкурсу «Поетичний велосиПЕД», який з 2017 щороку в березні відбувається на факультеті педагогічної освіти) вразили глядачів відвертістю і глибиною своїх поетичних рядків.

Не обійшлося і без мандрів: команди здійснили колективний похід у гори, милувалися неймовірними пейзажами Поляни кохання. Переконана, що у такі чарівні хвилини народився не один вірш, не одне поетичне одкровення!

Щиро дякуємо організаторам і модераторам фестивалю: деканові факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Романові Богдановичу Голоду, доцентові факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Аллі Михайлівні Мартинець, викладачам Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, дирекції СОК «Смерічка», а також усім, хто подарував нам це свято українського Слова.

 

Роксолана Жаркова