Стажування аспірантки Ірини Ладанівської у Віденській Вищій педагогічній школі (PH Wien)

27.12.2021 | 18:44

Навчаючись в аспірантурі за спеціальністю 015 Професійна освіта, я отримала ґрант для проведення дослідження у ділянці методики-дидактики викладання в умовах пандемії. Стажування відбувається у Віденській Вищій педагогічній школі (PH Wien) в Австрії. За час проходження стажування ознайомилася з методами викладання іноземних мов очно та дистанційно, тут надзвичайно велику увагу приділяється інтерактивній формі навчання, часто використовується метод «мозкового штурму». Такі заняття є дійсно цікавими та ефективними. Також на заняттях є багато творчих завдань, з допомогою яких студенти практично засвоюють знання. Пересвідчилася, що знання іноземних мов – це основа. Йдеться не просто про англійську мову, а другу іноземну, рівень володіння якою я здобула на факультеті іноземних мов.

Під час навчання в аспірантурі , ознайомилася з новітніми методиками і специфікою організації навчального процесу. Цьому сприяють такі предмети, як педагогіка вищої школи, моделювання та діагностування науково-педагогічних досліджень.

Перебування у мовному середовищі має свої позитивні переваги. Я тісно співпрацюю з такими викладачами: Проф. Бауер, проф. Хюфлер, д-р. Бенгесер, д-р. Дрекслер та іншими. Факультет Педагогічної Освіти створив мені належні умови для написання дисертації. Я рада, що мала змогу пройти таке стажування та отримати неоціненний досвід у сфері викладання, познайомилась з їхніми методами навчання, які застосовуватиму у майбутній своїй діяльності.

Ірина Ладанівська