Студенти факультету педагогічної освіти взяли участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Спеціальна освіта (за нозологіями)»

19.04.2019 | 09:50

26 березня 2019 року в Національному педагогічному університеті імені М.П.Драгоманова на факультеті спеціальної та інклюзивної освіти відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2018 2019 навчальному році зі спеціальності «Спеціальна освіта (за нозологіями)», у якому взяли участь студенти ІІІ – ІV курсів факультету педагогічної освіти кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи. Студентка групи ФПЛ-41 Дмитрів Юлія – науковий керівник доцент кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи Сайко Х. Я., представила наукову роботу на тему «Особливості соціально-психологічної адаптації підлітків із розумовою відсталістю». Студенти груп ФПЛ-41 і ФПЛ-32 – Кравчук Тетяна та Кільчицька Василина нагороджені грамотами за оригінальність наукової ідеї, науковий керівник – доцент кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи Сулятицький І. В. взяли участь із науковою роботою на тему «Ресурси психотерапевтичної практики посттравматичного стресового розладу в учасників антитерористичної операції».

Цей конкурс дав можливість, у першу чергу, опублікувати результати власного дослідження, презентувати їх, а також познайомитись із великою кількістю студентів із різних куточків України, дізнатись про різні тематики досліджень, відкрити для себе щось нове у галузі спеціальної освіти.

Основна ідея нашої поїздки – це можливість отримати новий досвід, щоб у майбутньому стати хорошими фахівцями у своїй професійній галузі, після чого можна буде використовувати отримані знання і навички. Було дуже цікаво і пізнавально слухати інших студентів, які мали не менш цікаві теми наукових робіт. Ознайомилися з авторськими корекційними заняттями для дітей з порушеннями розвитку. Проблем з комунікацією під час захисту роботи у нас не виникло і ми із захопленням представили презентацію. Журі добре ставилося до всіх, запитання задавали доступні, відповідно до теми. Також студенти ставили запитання відповідно до теми дослідження, панувала атмосфера здорової конкуренції. У вільний час ми мали можливість прогулятися неймовірно гарним містом. І наостанок хочеться додати, що завжди потрібно пробувати щось нове, бути впевненим у своїх силах, навіть якщо це дуже лякає. Не можна сидіти на місці, треба розвиватися, бачити нові місця, спілкуватися з іншими людьми.