Звіт про стажування завідувача кафедри початкової та дошкільної освіти Мачинської Наталії Ігорівни

17.12.2019 | 19:48

 

З 7 жовтня до 7 грудня 2019 року завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Мачинська Наталія Ігорівна проходила стажування в університеті імені Штефана чел Мари (м. Сучава, Румунія).

Стажування проходило на факультеті навчання та виховання у рамках підписаної угоди про співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та університетом імені Штефана чел Мари.

Упродовж стажування відбулося знайомство з університетом, його структурними підрозділами, маркетинговим принципом розвитку. Стажування передбачало вивчення нормативних документів, які регламентують діяльність факультету навчання та виховання (планів та програм освітньої діяльності, системи оцінки роботи студентів та педагогів, ринку освітніх і наукових послуг, відкриття нових спеціальностей); відвідування лекційних, семінарських і практичних занять викладачів факультету навчання та виховання; участь у різних формах роботи зі студентами на теоретичному та практичному рівнях.

Упродовж стажування Мачинська Н.І. провела декілька лекцій з курсу «Педагогіка» для студентів філологічного факультету, познайомилася з матеріально-технічною та базовою основою закладів дошкільної освіти, відвідала обласний Центр ресурсів та освітньої допомоги для дітей дошкільного, молодшого шкільного та підліткового віку. Програма стажування передбачала підготовку матеріалів до колективної монографії, публікація статті у періодичному виданні факультету навчання та виховання, подання матеріалів до наукометричного видання Scopus. Результати стажування представлено на засіданнях кафедри початкової та дошкільної освіти  та Вченої ради факультету педагогічної освіти.

 

Завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти, професор

Наталія Мачинська