Чергове засідання наукового семінару кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи

29.11.2021 | 18:19

23 листопада 2021 року відбувся науковий семінар кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка (в межах плану, дистанційно на платформі Zoom).

Модератором семінару виступила Юлія Заячук, доцент кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, керівник наукового семінару.

Семінар складався з двох частин. У першій частині свої наукові здобутки у форматі колективних монографій («Музейна педагогіка в науковій освіті: монографія / ред.: С. О. Довгий, О. М. Топузов, В. А. Бітаєв та ін.; за наук. ред. С. О. Довгого. – К.: НЦ «Мала академія наук України», 2020» та «Social and educational services for children with disabilities: history, theory and practice: joint monograph / Scientific ed. O. O. Kravchenko. – Częstochowa: HARIT, 2021») та наукових доповідей презентували Олексій Караманов, професор кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, та Василь Дунець, завідувач відділу освітніх програм центру інтерактивної музейної науки Національного центру «Мала академія наук України».

Головний наголос у доповіді Олексія Караманова «Концептуальні засади музейної педагогіки у контексті ідей наукової освіти» було зроблено на прикладних аспектах інтерпретації ідей наукової освіти у просторі музею та школи, зокрема, стратегіях організації навчання в музеї. Василь Дунець у своєму викладі «Трансформація музейного простору: від музеїв науки до центрів науки»  наголосив на практичному вимірі ідей наукової освіти, що активно втілюються у сучасних центрах науки.

Другу частину семінару було присвячено аспекту підготовки та супроводу дистанційного курсу на платформі Moodle. Марія Крива, доцент кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, у доповіді «Методологія створення та супроводу електронного курсу на платформі Moodle» розглянула етапи створення й атестації дистанційного курсу, зосередивши основну увагу на його структурі, особливостях створення навчально-методичних матеріалів, а також використанні різних видів діяльностей та ресурсів на цій платформі.

Доповіді викликали значний інтерес та ініціювали дискусію з порушеної проблематики.

Олексій Караманов, Марія Крива, Юлія Заячук