До уваги користувачів  мережі Wi-Fi у навчальному корпусі  по вул. Туган-Барановського! 

29.09.2021 | 11:19

АКТУАЛЬНО!

До уваги користувачів  меережі Wi-Fi у навчальному корпусі  по вул. Туган-Барановського! 

З початку нового навчального року у Львівському національному університеті імені Івана Франка увімкнено новий сервіс авторизованого доступу до Wi-Fi мережі з використанням сервісів Eduroam – міжнародної роумінгової служби безпровідних мереж для осіб, зайнятих у сфері науково-дослідницької діяльності та вищої освіти. Система Eduroam базується на найбезпечніших стандартах шифрування та автентифікації, які існують на сьогодні. Безпека мережі у декілька разів перевищує типові комерційні мережі.

Це нововведення є ще одним кроком до розбудови корпоративного інформаційного середовища Університету. Воно дозволить підвищити безпеку мережі, заблокувати доступ сторонніх осіб, покращити швидкість та надійність зв’язку, а, найголовніше, через використання корпоративних облікових записів і паролів забезпечить працівникам Університету доступ не тільки до локальних безпровідних мереж нашого Університету, а й до безпровідних мереж більшості відомих університетів світового освітнього простору.

Здійснено також великий обсяг робіт щодо організації авторизованого доступу до комп’ютерних класів та персональних комп’ютерів підрозділів головного корпусу Університету. Всі дані (облікові записи) зберігаються тепер на контролерах доступу, які захищені від зовнішнього доступу, що у свою чергу теж суттєво підвищує захищеність і надійність корпоративної мережі. Відтепер студенти, викладачі та працівники Університету можуть працювати в компʼютерних класах, лабораторіях, кафедрах, інших приміщеннях, використовуючи лише свій корпоративний обліковий запис Office 365.

Для того, щоб підключити пристрій до мережі Eduroam, потрібно:

  1. Увімкнути опцію “Використовувати Wi-Fi”.
  2. У переліку мереж знайти і вибрати “Eduroam”
  3. Пройти авторизацію, використовуючи логін та пароль корпоративної скриньки електронної пошти на базі домену @lnu.edu.ua.

Зверніть увагу, що при цьому мережі вільного доступу будуть заблоковані, а для запрошених учасників заходів, що організовуються у Львівському університеті, слід заздалегідь замовляти тимчасові облікові записи для доступу до Wi-Fi, залишивши запит на скриньці supportOffice365@lnu.edu.ua.