На кафедрі початкової та дошкільної освіти відбувся звіт аспірантів

02.06.2021 | 10:02

1 червня 2021 року на засіданні кафедри початкової та дошкільної освіти було заслухано щорічний традиційний звіт аспірантів (захід відбувався у змішаному форматі). Дуже ефективним виявився цей навчальний рік для трьох аспірантів кафедри, які успішно захистили дисертаційні роботи на здобуття наукового ступеня доктор філософії. Щиро вітаємо Любас Анжеліку Андріївну, Лущинську Олену Володимирівну та Писаревську Олену Володимирівну, а також їх наукових керівників – професора Микитенко Наталію Олександрівну та доцента Ковальчук Ларису Онисимівну, з такими науковими звершеннями!

Усі аспіранти чотирьох років навчання звітували про виконання завдань індивідуального плану. Робота аспірантів передбачає і навчання, і написання наукової праці. Освітня складова навчання в аспірантурі охоплює вивчення дисциплін як нормативного, так і вибіркового циклу, а також проходження педагогічної практики. Наукова складова передбачає: участь у наукових заходах різних рівнів, де аспіранти мають можливість апробовувати результати власних досліджень; написання та публікації статей у вітчизняних та зарубіжних наукових виданнях. Аспіранти продемонстрували свої здобутки, поділися планами на майбутнє, обговорили проблемні моменти.

До звіту аспірантів долучилися також асистенти кафедри початкової та дошкільної освіти Деленко В.Б. та Табака О.М., які є аспірантами Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. У межах угоди про співпрацю аспіранти поділилися досвідом навчання в іншому ЗВО, розповіли про свої науково досягнення та окреслили плани на майбутнє.

Професор Наталія Мачинська