Участь представників кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи у Світовому Конгресі Українців

03.12.2018 | 22:19

Насиченою, цікавою та результативною видалася поїздка до Києва завідувача кафедри спеціальної освіти та соціальної роботи проф. К. Островської та доцента цієї кафедри В. Корнят.

Впродовж 24 – 27 листопада у столиці зібралися українці всього світу на Світовий Конгрес Українців. На такому поважному зібранні представники нашого факультету мали велику честь представити результати тісної співпраці українських науковців, практиків з українськими мігрантами Португалії, культурно-освітнім центром «Дивосвіт» з міста Лісабон. Під час виступів вони наголосили на тому, що сьогодні перед освітою мігрантів стоїть важливе завдання − формування у людини таких знань та вмінь, які дозволять, з одного боку, стати толерантною, відкритою для світу, а з іншого – не відмовлятись від коренів, що визначають етнічну ідентичність, наповнити їх змістом сьогодення.

У відповідь на запит українських мігрантів Західної Європи розпочата робота експерименту всеукраїнського рівня з розробки, апробації та впровадження структурно-функціональної моделі забезпечення комплексної підтримки української освіти за кордоном, який схвалений Міністерством освіти і науки України на період з вересня 2018 по грудень 2028 року.

Крім виступів на круглому столі відбулася зустріч першим заступником директора Інституту Модернізації і змісту освіти МОН України, з яким обговорили кроки подальшої співпраці; керівництвом Київської середньої школи №139, яка є дружньою до української недільної школи при Асоціації української діаспори в Греції Українсько-Грецька Думка і також долучилася до нашого інноваційного проекту.

Багато приємних вражень, ще більше ідей та планів на майбутнє. Українське шкільництво закордоном має стати пріоритетом для політики підтримки зв`язків з діаспорою.