Відбувся похід вихідного дня до музею Криївка УПА приурочений до дня створення Української Повстанської армії

18.10.2023 | 18:27

15 жовтня відбувся похід вихідного дня до музею Криївка УПА приурочений до дня створення Української Повстанської армії. Учасниками цього заходу стали студенти, які активно покращують свою спортивну майстерність у групах спортивного вдосконалення “туризм” та “спортивне орієнтування”. Похід відбувся під керівництвом викладачів кафедри фізичного виховання та спорту Кушнір І.С. та Бітківської Л.І.
Музей “Криївка УПА” відкрився 2014 року на території Басівського дендропарку, що на північ від села Басівка недалеко від Львова.
Криївка-музей відтворена у первісному вигляді за спогадами очевидців. Підземне сховище складається з трьох приміщень, що поєднані тунелем завдовжки 30 метрів.
Під чудову розповідь п. Івана Поповича студенти ознайомились з експозицією музею, де представлені імпровізовані меблі, каганці, піч, друкарські машинки, побутові речі повстанців, світлини, оригінали та копії документів. Також відтворена мінікаплиця, одним з експонатів якої є “Молитовник українського народу” (1947 рік). Закінчився захід міні вікториною, де студенти показали свої знання з історії УПА та отримали пам’ятні призи.
Дякуємо за таку можливість захисникам України!!!