За участю викладачів кафедри спеціальної освіти відбулася сертифікація 30-ти викладачів (з різних країн ЄС) за курсом «Українська мова як іноземна»

23.10.2023 | 18:29

   Викладачі факультетів педагогічної освіти та філології  Львівського національного університету імені Івана Франка у співпраці з Департаментом освіти і науки ЛОДА та Європейським конгресом українців в рамках освітньої інноваційної діяльності «Впровадження структурно-функціональної моделі забезпечення комплексної підтримки україномовної освіти за кордоном» у 2021–2025 рр. (наказ Департаменту освіти і науки ЛОДА № 02-01/01/50 від 17.03.2021 р., науковий керівник Катерина Островська, доктор психологічних наук, професор кафедри спеціальної освіти) підготували і сертифікували у 2021 році близько 30 викладачів (з різних країн ЄС) за курсом «Українська мова як іноземна», що дало можливість викладати українську мову і є надзвичайно важливим з огляду на велику мережу російських суботніх шкіл в країнах ЄС, які активно залучають українських переселенців у середовище «русского мира». В рамках цього ж експеритменту напрацьована і активно реалізується, зокрема у Португалії, модель психологічної служби, яка ефективно функціонує у суботній школі «Дивосвіт» при Спілці українців у Португалії.

    Сьогодні у багатьох країнах Європи запроваджується послуги українською мовою. Чільне місце у підготовці вчителів, які володіють методиками викладання української для іноземців, належить саме Франковому університету. Плекаймо нашу Alma mater та її славних викладачів.