Заняття з музичної терапії для студентів Університету третього віку

01.12.2016 | 10:25

img_6852Музикотерапія є одним із засобів підвищення соціальної активності особистості в суспільстві. Вплив музики не залежить від віку, освіти, професії, соціальної чи національної приналежності.

На базі кафедри корекційної педагогіки та інклюзії  факультету педагогічної освіти проводяться заняття з музичної терапії для студентів Університету третього віку. Основна мета занять, які проводить старший викладач кафедри Призванська Роксоляна Антонівна, подолання бар’єрів у спілкуванні, покращення розуміння себе та інших,  зняття психічного напруження, створення можливостей для самовираження, соціалізація в суспільстві.

У роботі застосовуються методи, що спрямовані на емоційну активізацію, тренінгові, релаксуючі, комунікативні,  та, звичайно, творчі методи у формі вокальної та рухової імпровізації. Адже музична терапія, як складова арт-терапії, є, в першу чергу, методом активізації творчого потенціалу особистості, що оздоровчо впливає на емоційну та вольову сфери.  Слухачі Університету третього віку чудово сприймають запропоновані їм форми роботи: рухове розслаблення та злиття з ритмом музики, дихальні вправи з музичним супроводом, вокальні вправи-співи, музично-рухові вправи, рецептивне сприймання музики та музичне малювання.

Викликає захоплення та пошану прагнення людей пенсійного віку до активного способу життя, соціальної активності та їх відкритість для пізнання нового.

img_6830 img_6843 img_6829 img_6846