Завершення програми підвищення кваліфікації з викладання онлайн у рамках міжнародного проєкту “Training to Teach Online in Wartime and After (U-Train)” за програмою курсу “Modular Course for Teaching Online”

29.03.2024 | 11:29

14 вересня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка стартував міжнародний проєкт “Training to Teaching Online in Wartime and After (U-train)”, який здійснюється у партнерстві з Департаментом комп’ютерних та системних наук Стокгольмського університету (Швеція), ГО «Українська система дистанційного навчання» (Україна) та Університетом «Хазар» (Азербайджан).

П’ять модулів програми підвищення кваліфікації з викладання онлайн включали різні аспекти, починаючи від дизайну курсів і оцінювання до використання новітніх технологій, таких як ChatGPT4 та інших застосувань на основі штучного інтелекту. Протягом 6 місяців учасники проєкту працювали в середовищі MOODLE https://udl.org.ua/ над виконанням цілої низки практичних завдань, підготували план для розробки й впровадження нового навчального онлайн курсу. І 29 лютого 2024 року вони представили результати своєї роботи: відбулася презентація створених курсів, що відображає спільні зусилля викладачів для підвищення кваліфікації в галузі онлайн-освіти.

За час навчання було розроблено 14 курсів за участі 25 викладачів. Кожен курс був  ретельно опрацьований та удосконалений згідно з отриманими порадами від колег та експертів проєкту U-train.

Учасники проєкту представили свої напрацювання колегам зі Стокгольмського університету з метою отримання додаткових порад та відгуків. Презентації проєктів відбувалися щочетверга, а учасники отримають сертифікати від Львівського національного університету ім. І. Франка (Україна) та Стокгольмського університету (Швеція) за успішне завершення програми  підвищення кваліфікації (180 акад.годин, 6 кредитів ЄКТС).

Приємно відзначити, що дана ініціатива є важливим кроком у підготовці викладачів для сучасної онлайн-освіти та використання передових методів навчання для майбутніх поколінь студентів.