Звіт про стажування доц. Юлії Деркач у Колегіумі Суспільних Наук Жешівського університету

27.11.2023 | 19:31

З 20 до 27 листопада 2023 року доцентка кафедри початкової та дошкільної освіти Юлія Деркач пройшла науково-дидактичне стажування на кафедрі початкової та дошкільної освіти Інституту Педагогіки, Колегіуму Суспільних Наук  Жешівського університету (м. Жешів, Республіка Польща).

Протягом стажування викладачка вивчала досвід роботи університету та кафедри, систему викладання дисциплін та особливості впровадження методики інтегрованого навчання та викладання іноземної мови ( англійської). Доц. Деркач Ю.Я. обмінялась досвідом зі своїми польськими колегами з проблем освіти в Україні та Польщі, а також обговорила труднощі навчання в часі повномасштабного вторгнення.

У межах програми доцентка кафедри відвідала лекції та практичні заняття, ознайомились із програмами та навчальними планами кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту Педагогіки.

22 листопада 2023 року Юлія Ярославівна відвідала початкову школу № 8 в місті Жешуві рамках наукового стажування, дізналася про специфіку роботи в початковій школі, ознайомилася з навчальною базою закладу, дізналася про передумови системи освіти в Польщі, взяла участь у виховних заходах, які проводяться в I – III класах та на підготовчому відділенні для учнів з України – VII класі. Крім того, вона була членом журі конкурсу патріотичної пісні. Доцентка також дізналась про позакласні заходи, які пропонують у школі, і взяла участь у танцювальних заняттях для учнів І-ІІІ класів.

Під час зустрічі зі студентами з України вона підтримала їх, представивши власний досвід вивчення польської мови. Українська гостя також дізналася про видавничу пропозицію, адресовану студентам з України.

http://www.sp8.resman.pl/7-z-zycia-szkoly/1-aktualnosci/2541-wizyta-profesor-yulii-derkach-z-lwowskiego-uniwersytetu-narodowego-im-iwana-franki.html

Візит доцентки Юлії Деркач є ще одним кроком до взаємної співпраці.

На завершення стажування  отримано сертифікат.