Наші студенти є учасниками різноманітних громадських організацій і проєктів

14.10.2019 | 17:53

Нещодавно відбувся мій візит до першої столиці України – Харкова, який реалізовано завдяки програмі Go×Change.

Go×Change це програма обміну студентів між різними регіонами України, яка допомагає руйнувати стереотипи молоді про невідомі їм міста.

Протягом тижня я і ще 36 студентів із 15 областей України не лише відкривали місто по-новому, а й навчалися, спілкувались з людьми-мотиваторами, створювали проєкти та руйнували стереотипи.

Попри те, що у нас було лише 7 днів, ми встигли відвідати одне з найбільших у світі турбінобудівних підприємств “Турбоатом”, благодійну крамницю “Ясна річ”, центр ЛГБТ+Pride Hub дружньої спільноти, гараж хаб, 92 механізовану бригаду, медіа-центр “Накипіло”, Харківську державну обласну адміністрацію та навіть встигли побувати на відкритті Бієнале молодого мистецтва і на прем’єрі “Гамлет” у театрі ляльок.

Пізнавали Харків також із розповідей людей, які мають у ньому власну історію, а це: письменник Сергій Жадан, засновник “Харківського антикорупційного центру” Дмитро Булах, організаторка “Плану Б” та “Дня Музики” Аліна Ханбабаєва, волонтерка “Харків Zero Waste” Іва Стишун, PR-менеджерка EDCamp Україна Ірина Мінковська, експерта та тренерка з прав людини Марія Ясиновська та голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Окрім запланованих організаторами подій, кожен учасник брейнштормив з колегами зі своєї сфери. Оскільки я обрала сферу екології, ми з командою збирали інформацію про екологічну ситуацію в місті, брали інтерв’ю у місцевих жителів й екоактивісток, створювали власні фото та відео.

На закінчення обміну ми презентували наші проєкти у медіа-центрі, які спрямовані на розвиток Харкова.

Усі учасники представляли проєкти на актуальні для міста теми: від екології та культури до бізнесу та спорту. На зустрічі також були присутні організатори та партнери обмінів – громадська організація “Глобал Офіс” та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва, які виступили з мотиваційними промовами для нас… для таких “різних, але рідних”, які тепер в режимі очікування фінальної події у Києві.

Анна-Марія Лиско, студентка групи ФПШ-31