Студентка Анна Яворівська – переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із соціальної інклюзії.

26.04.2024 | 09:29

 

 

 

 

 

 

Здобувачка третього курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 231 Соціальна робота факультету педагогічної освіти Львівського національного  університету імені Івана Франка  Анна Яворівська  здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із соціальної та економічної інклюзії у 2023–2024 н.р.

Другий тур конкурсу відбувся на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у дистанційному форматі.

Про свою участь в Конкурсі заявили 182 учасники, представники університетів з усієї України (Київ, Дніпро, Тернопіль, Херсон, Ужгород, Хмельницький, Суми, Кам’янець-Подільський, Харків, Запоріжжя та ін.). Проблемам соціальної інклюзії було присвячено 61 наукову роботу.

Робота студентки Анни Яворівської була присвячена проблемі соціальної інклюзії учасників бойових дій в умовах цивільного життя в Україні. Війна породжує дуже багато проблем не лише у вимірі матеріальних втрат, а й у сфері соціально-психологічної взаємодії. Питання готовності суспільства до повернення наших героїв до цивільного життя, створення сприятливих умов для їхньої успішної реінтеграції є вкрай важливим в сучасному суспільстві. А процес адаптації учасників бойових дій до звичного життя – це складний процес пристосування до умов побуту й соціальних стосунків, які стають певною мірою новими.

Ерудованість, наполегливість, креативність, виконана на високому рівні наукова робота, вміння аргументовано представити результати дослідження забезпечили Анні Яворівській перше місце у конкурсі.

Щиро вітаємо Анну Яворівську та її наукового керівника доцентку Ірину Мищишин із перемогою та бажаємо нових успіхів у науковій та професійній діяльності!

 

Віра Корнят, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи