Студенти факультету педагогічної освіти ЛНУ імені Івана Франка взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Соціальна педагогіка»

18.04.2018 | 01:55

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.12.2017 року № 1572 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2017-2018 навчальному році» на базі Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди 13-14 квітня 2018 року проходив II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Соціальна педагогіка».

Всеукраїнська студентська олімпіада зі спеціальності «Соціальна педагогіка» проводиться як особиста першість у вигляді системи масових очних змагань майбутніх соціальних педагогів. Олімпіада сприяла широкому розкриттю здібностей і талантів кращих студентів із 17 закладів вищої освіти України.

Учасникам олімпіади пропонувались завдання, що складені з урахуванням досягнень у галузі соціально-педагогічної діяльності на сучасному етапі. Їх розв’язання вимагало не тільки знання навчального матеріалу, а й опори на загальну психолого-педагогічну культуру, знання нормативно-правової бази діяльності соціального педагога, педагогічну майстерність майбутніх фахівців.

Завдання олімпіади полягали у виявленні талановитих студентів, сприянні розвитку творчого мислення, активізації наукового пошуку у вирішенні проблем у галузі соціально-педагогічної діяльності, а також передбачали встановлення здатності до осмислення і креативного застосування надбань сучасної соціальної педагогіки.

Програма олімпіади передбачала ІІІ тури:

  • І тур – теоретичний – тестування, написання термінологічного диктанту, моделювання соціально-педагогічної роботи під час вирішення соціально-педагогічних ситуацій;
  • ІІ тур – науковий – публічний захист власного наукового дослідження актуальної проблеми соціальної педагогіки (з використанням сучасних інформаційних технологій);
  • ІІІ тур – практичний – демонстрація фрагменту соціально-педагогічного заходу з розв’язання проблеми власного наукового дослідження, представленого на олімпіаду.

Участь у предметних олімпіадах є важливою складовою навчального процесу. Студентка 4 курсу спеціальності 6.010106 – «Соціальна педагогіка», факультету педагогічної освіти Віта Джоголик відстоювала гідність нашого Університету (науковий керівник доцент кафедри корекційної педагогіки та інклюзії Л. В. Кальченко).

Усього в олімпіаді взяли участь 30 студентів, серед яких було розподілено 6 призових місць та 9 номінацій. Віта Джоголик посіла 4-те місце й увійшла у 10 кращих студентів України, та була нагороджена грамотою МОН України у номінації «За кращі теоретичні знання в галузі «Соціальної педагогіки»».

Деканат факультету педагогічної освіти і викладачі кафедри корекційної педагогіки та інклюзії виражають щиру подяку організаторам Олімпіади та бажають Віті Джоголик подальших успіхів у науці та нових  звершень!!!