АНОНС про конференцію «МИ – ВОНИ: перспектива колективної безпеки України

29.03.2023 | 09:20

Товариство! Збираємо до гурту поважних і мудрих людей, аби пороздумувати за НАШЕ дальше…. . Словом 30-31 березня 2023 року, завдяки винятковому сприянню міжнародного громадського обєднання «Справа Кольпінга в Україні» ( національний секретар організації – Василь САВКА, голова Львівського осередку – професор Катерина ОСТРОВСЬКА) відбудеться 1 Міжнародна конференція «МИ – ВОНИ: перспектива колективної безпеки України».

Роздумуючи спільно над майбутнім України, визріло нам на думці проговорити проблематику стосовно такого живозначущого співвіднесення як «Ми- Вони». Так і склалась назва конференції.

 

Науково-прикладний захід буде проводитись у Конференц-залі Будинку Паломника за адресою: Львів-Брюховичі, вул. Львівська, 62.

 

Якщо хтось забіжить питати нас хто –Ми і хто Вони, то зробить це поспішно, бо дуже багато в цю сутність вкладається: ми-вони як українські покоління, ми-як консолідований український «дім» що б’є кацапську саранчу –(вони); ми – як всі, хто воює за майбутнє і вони-хто підставляє плече допомоги;…, і багатоголосне інше «ми-вони».

До обговорення передбачено багато нюансів, проблем, дискусійних питань, маловизначених станів, пов’язаних найперше з війною і з тим, як Україні ставати на ноги після війни; як розв’язувати комплекс гуманітарних проблем колективної безпеки Україниі яка, зокрема, роль недержавного потенціалу її забезпечення; коло питань щодо збереження психічного здоров’я нації зраненого симптомами колективної психотравми війни; звідси постає необхідність комплексної відновлювальної реабілітації зі створенням національної системи психотерапії, фаховості спеціальної інклюзивної освіти як передумов здорового розвитку майбутнього України.

Впритул до цих викликів особливо актуальною стала проблема україномовної освіти за кордоном і найперше її ефективного психологічного супроводу з належним національним методичним забезпеченням, оскільки за попередніми оцінками, саме за таким алгоритмом можна забезпечити українську ідентичність дітей з числа великої маси вимушених війною емігрантів.

Лишається гостро актуальним запит на статусну державну підтримку української справи за кордоном в питаннях, які виходять далеко за рамки військової співпраці і допомоги.

До обговоренні цих проблем і викликів нами запрошені державні і громадські діячі, ієрархи Церков, спеціалісти і фахівці сектору безпеки і оборони України, спеціальної, інклюзивної, освіти; охорони здоров’я; представники громадських організацій; лідери українських спільнот за кордоном.

Серед них відомі всьому суспільству імена академіка Василя Кременя і ректора Володимира Мельника, церковних ієрархів, архієпископа ПЦУ Агапіта і Владик Володимира (Груци) УГКЦ і Едуарда Кави РКЦ в Україні, державних діячів генералів, професорів Василя Крутова і Володимира Тимошенка, відомих психологів-практиків, організаторів психотерапевтичних шкіл, професорів Катерини Островської і полковника Василя Осьодла, громадських діячів міжнародного рівня Павла Садоху і професора Андрія Базилевича, вмілих кризових менеджерів Юрія Візняка і Олександра Сімчука і багато інших відомих у своїх сферах праці персон.

З результатами роботи конференції буде прийнята резолюція в якій вироблені поради і рекомендації будуть направлені з органи державної влади для прийняття відповідних рішень. А матеріали будуть систематизовані і видані окремим збірником для опрацювань зацікавленим колом вчених і практиків.

Запрошуємо до участі всіх бажаючих долучити власну думку до осмислень і розв’язань анонсованого кола проблем

Інформац лист МИ-ВОНИ – 1 Міжнар конф 30.03.23! (1) (1)

Програма І Міжнародної конференції Ми-ВОНИ 30-31 березня 2023 року (1)

Від організаторів.

Голова українського центру психології безпеки,

доцент ЛНУ імеін Івана Франка Іван Сулятицький