До дня Університету відбувся науково-методичний семінар “Організація та проведення туристичної мандрівки на озеро Несамовите”

03.10.2023 | 10:42
З 29.09 по 01.10.2023 р. до дня Університету, відбувся науково-методичний семінар “Організація та проведення туристичної мандрівки на озеро Несамовите”, організований викладачами кафедри фізичного виховання та спорту.
Від Чорногірського географічного стаціонару мальовнича стежка веде до озера, яке розташоване на висоті 1750 м над рівнем моря у межах Карпатського національного парку, в льодовиковому карі (впадині) на східних схилах гори Туркул (масив Чорногора). Водойма займає невелику площу, в довжину складає 88 метрів, а в ширину 45 метрів. В найглибшій точці водойма має близько 1,5 метрів. Довкола видніються вершини, гірські хребти.
Під час проведення семінару учасники навчились правильно пакувати особисте спорядження у наплічники в умовах міжсезоння, готувати в польових умовах страви української кухні, а підіймаючись панорамними видами карпатських гір, орієнтуватись на місцевості. Також вивчили техніку подолання природніх перешкод, крутих підйомів та спусків, вдосконалили техніку траверсування, підняли рівень фізичної витривалості. Найбільш досвідчені учасники семінару піднялись на Чорногірський хребет – гори Ребра (2001 м) та Гутин томнатик (2016м). Ця подорож – яскравий сплеск емоцій, вражень, які так потрібні нам у цей нелегкий час.
Дякуємо керівництву Університету за сприяння в організації заходу !
Дякуємо нашим ЗСУ за таку можливість !