Філологічний гурток «ВелосиПЕД» починає свою дорогу

11.04.2021 | 15:04

Ми обрали 7 квітня офіційним Днем створення нашого об’єднання.

Отже, трохи про нас: #ВелосиПЕД – це про книги, читання, творчість, натхнення, активність і любов до слова на факультеті педагогічної освіти.

Коли у далекому 2017 році виникла ідея проведення конкурсу «Поетичний ВелосиПЕД», я навіть не думала, що стільки талановитих студентів виявлять бажання взяти у ньому участь. Як виявилося, майбутні педагоги – натури поетичні і багатогранні.

За доброї підтримки декана факультету Д.Д. Герцюка ми провели 4 щорічні конкурси (поетичні добірки конкурсантів оцінювалися анонімно, членами журі стали викладачі та запрошені гості), також надрукували тексти фіналістів у поетичних збірках-альманахах. Минулоріч конкурс відбувся дистанційно. Але увага до нього щороку зростає…

І ось на п’ятий рік свого руху «ВелосиПЕД» із поетичного змагання модернізувався у філологічну платформу. Тобто не лише ті, що пишуть власні твори, мають можливість доєднатися, а всі, хто любить художню літературу і світ книжок.

Нашим девізом і надалі залишаються слова Енштейна: «Життя – як катання на велосипеді. Аби зберігати рівновагу, мусиш рухатися». До цього доповнимо: Читання – як катання на велосипеді. Вперед!

 

Знайомлю вас із членами оргкомітету:

Надія Калагурка, ФПД-21:

«Для мене література – це щось справжнє і глибоке (маленький світ, у якому кожен шукає і переживає, пізнає, відкриває і відчуває своє…). Хороші книги “вміють говорити”: у них живуть слова, які торкаються і зігрівають; події, люди, їхні щирі (не)ідеальні, але такі сильні історії… Люблю поезію Ліни Костенко, твори Антуана де Сент-Екзюпері та Ельчіна Сафарлі… Вони по-особливому торкаються душі».

Марічка Лазурко, ФПШ-21:

«Книги – морська глибина», яка одного разу заманила мене до себе і досі не відпускає. Обожнюю проводити вечір із улюбленою книгою, поринаючи в пригоди разом із персонажами. Моєю незмінною фавориткою залишається Джоджо Моєс. Її романтичні сюжети захоплюють кожну дівчину…»

Галинка Батіг, ФПШ-21:

«Надзвичайно люблю читати, отримую більшу насолоду від читання улюбленого роману чи повісті, ніж від перегляду найцікавішого фільму. Моєю улюбленою сучасною письменницею є Марія Матіос, а з класичної літератури мені до вподоби твори Василя Стефаника. Саме тому у вільний час я читаю, і кожна нова книга пробуджує в мені багато думок та почуттів».

Отож, наш філологічний гурток починає свою роботу.

Якщо ви активні і креативні, любите книги та мистецтво, пишете вірші або прозу, тоді вам – до нас! Ласкаво просимо на ВелосиПЕД!

 

Роксолана Жаркова,

голова філологічного гуртка «ВелосиПЕД»

#філологічний_гурток_студентів_ФПО

#ВелосиПЕД #LNU

#education #creativity #reading #book