Гаївкове свято на факультеті педагогічної освіти

09.05.2024 | 17:41

Зелене та приємне подвір’я  факультету педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка загостило чудове співоче та радісне свято з гаївками.

Старший викладач кафедри музикознавства та хорового мистецтва факультету культури та мистецтв  Ольга  Кушніренко натхненно розповіла про український традиційний весняний спів, описала святкування весняних звичаїв.

Заспівували гаївки студентки хору факультету педагогічної освіти під орудою  творчого керівника Ігоря Бущака , які  на цьому заході завершили цикл десятка весняних виступів у садках, школах, бібліотеках, лікарнях та госпіталях.

Популярні і невідомі весняні пісні підспівували студенти факультетів педагогічної освіти та культури і мистецтв  – майбутні вчителі, вихователі, логопеди та соціальні працівники, вчителі музики, диригенти хору, а також викладачі та працівники.

Хтось уперше почув веснянки чи гаївки, але усі учасники познайомилися із багатим  матеріалом для  навчальних занять, виховних заходів, популяризації загалом наших  віковічних народних традицій.