Лекція гостьової професорки Марії Олійник

15.10.2023 | 18:06

12 жовтня на кафедрі початкової та дошкільної освіти була проведена лекція для слухачів магістратури спеціальності 012 Дошкільна освіта (перший рік навчання) за участю запрошеного професора – Марії Олійник (лекція проводилася в рамках угоди про співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича).

Марія Олійник – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки та психології дошкільної та спеціальної освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – поділилася своїми теоретичними здобутками та практичними напрацюваннями на тему «Психолого-педагогічний супровід в умовах закладу дошкільної освіти. Специфіка супроводу дитини на етапі адаптації».

У ході лекції акцентовано увагу на таких теоретичних аспектах, як: компоненти психолого-педагогічного супроводу, особливості налагодження педагогічної взаємодії між усіма учасниками освітнього процесу на етапі адаптації дитини до умов ЗДО (адміністрація ЗДО, діти, батьки, вихователі, психолог ЗДО), принципи побудови моделі психолого-педагогічного супроводу та ін. Серед практичних аспектів лекції доповідач та магістранти обговорили питання створення та реалізації необхідних умов для забезпечення успішної адаптації, визначення практичних порад та вказівок як батькам, так і вихователям ЗДО для покращення адаптаційного періоду кожного дошкільника.

Завідувачка кафедри

Наталія Мачинська