І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Початкова освіта»

26.02.2017 | 22:31

   24 лютого на факультеті педагогічної освіти студенти спеціальності «Початкова освіта» взяли участь у І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади. Захід проходив у ІІ тури: напередодні, 23 лютого, було проведено перший тур у формі письмового предметного тестування, в якому взяли участь 25 студентів.

   Другий тур мав на меті перевірити практичні вміння студентів: презентувати свої науково-педагогічні дослідження, обстоюючи власні думки та ідеї; виявляти обізнаність у різних сферах знань та педагогічну кмітливість, відповідаючи на цікаві, а часом і кумедні, питання дітвори (рубрика «Як? Де? Коли?»); демонструвати інноваційні розробки у фрагменті уроку, орієнтуючись на потреби і вподобання сучасного школяра (а тут і дотепні математичні пригоди з Губкою Бобом, і жвавий інтелектуальний квест з інформатики, і чудова літературна мандрівка з Чарлі до шоколадної фабрики). Не обійшлося й без завдань на педагогічну винахідливість, адже педагог – це ще й артист, тому кожен учасник мав гарний шанс проявити своє творче обдарування.
Радувало й те, що учасників підтримували їхні друзі щирими оплесками, а в перервах між завданнями глядачі насолоджувалися поезіями й музичними композиціями, запропонованими студентами першого курсу. Усі студенти виявили педагогічні здібності, уміння і навички; на високому рівні виконали тестові завдання; запропонували оригінальні думки щодо організації та проведення уроку. Тому невтомному журі у складі завідувача кафедри початкової та дошкільної освіти, доктора педагогічних наук, професора Н.І. Мачинської, кандидата педагогічних наук, асистента А.Ю. Войтович, асистентів Н.П. Ростикус та О.В. Лущинської було непросто визначитися з трійкою переможців. На підставі загальної кількості одержаних балів за виконання обов’язкових завдань І етапу Всеукраїнської олімпіади І місце здобула студентка групи ФПШ-34 Собко Ірина Віталіївна, ІІ місце – студентка групи ФПШ-32 Варга Ніколетт Тіберівна (68 б.), ІІІ місце – студентка групи ФПШ-31 Рикун Софія Олексіївна (67 б.). Переможців нагородили почесними грамотами, учасників – пам’ятними сертифікатами, усі студенти отримали приємні мотиваційні сюрпризи від викладачів – членів журі олімпіади.
Вже у квітні наші студенти-переможці візьмуть участь у наступному, ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Початкова освіта», який відбудеться у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.
Тож побажаймо їм сил, наполегливості і натхнення для підкорення нових педагогічних вершин!

Роксолана Жаркова