ІІ студентська науково-практична конференція «СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ»

03.04.2017 | 21:53

           ІІ  студентська науково-практична конференція

«СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ  ТА АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ»

 

30 березня 2017 року на факультеті педагогічної освіти відбулася ІІ студентська науково-практична конференція «Сучасні тенденції та актуальні проблеми педагогічної освіти». У науковому заході взяли участь 60 студентів 2-4-х курсів усіх спеціальностей освітнього рівня бакалавр, а також слухачі магістратури спеціальності  «Початкова освіта». Прикметно, що цього року тематика конференції зацікавила не лише студентів та магістрантів факультету педагогічної освіти, але й слухачів магістратури Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та історичного факультету Франкового університету. Таким чином, ІІ студентська науково-практична конференція на факультеті педагогічної освіти змогла об’єднати погляди молодих дослідників різних наукових шкіл.

У доповідях студентів піднімалися актуальні  проблеми дошкільної та початкової освіти, методики навчання іноземної мови в дошкільному навчальному закладі та початковій школі, проблеми корекційної педагогіки та інклюзії, соціально-педагогічної діяльності. Кожен учасник висловлював свої пропозиції і думки щодо шляхів вирішення існуючих проблем педагогічної освіти.

Серед тем, які розглядалися студентами, заслуговують на увагу: «Проблеми початкової освіти на сучасному етапі її розвитку» (Тетяна Дацко, ФПШ-51), «Диференційований підхід до навчання молодших школярів» (Наталія Гарник, ЗПО-63), «Організація навчання іноземної мови в дошкільних навчальних закладах» (Марія Яців, ФПД-32), «Організація інклюзивного навчання в загальноосвітній школі» (Надія Копровська, ФПШ-61), «Соціально-педагогічна робота з юною мамою у Центрі матері і дитини» (Віта Джоголик, ФПС-31).

У зв’язку з актуальністю розглянутих питань, необхідністю їх популяризації за результатами конференції буде опублікована збірка матеріалів тез та доповідей учасників конференції.