IV-й Факультетський конкурс поетичного слова “Поетичний велосиПЕД”

12.02.2020 | 21:31

«Поетичний велосиПЕД»4

«Життя — це катання на велосипеді.

Аби зберігати рівновагу, мусиш рухатися вперед». Ейнштейн

 

Положення

про IV-й Факультетський конкурс поетичного слова,

присвячений Міжнародному дню поезії

(21 березня)

 

  1. Загальні положення

1.1. Конкурс вчетверте проводиться на факультеті педагогічної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка. Організаторка й модераторка конкурсу –  Роксолана Жаркова, літературознавка, кандидатка філологічних наук, письменниця, викладачка факультету педагогічної освіти.

1.2. Мета Конкурсу – незмінна:

–  заохочення студентської молоді до пізнання художнього слова;

–  формування у студентів естетичних основ читання і творення художніх текстів;

–  мотивація талановитої студентської молоді до розвитку власних мистецьких здібностей;

– популяризація творчих доробків студентів-педагогів у навчально-виховному просторі факультету й Університету.

1.3. Оргкомітет Конкурсу у складі декана факультету, заступника декана, завідувачів кафедр факультету, викладачів кафедр розробляє план підготовки і проведення конкурсу та забезпечує його виконання, пропонує кількісний та персональний склад журі Конкурсу, забезпечує поширення інформації про зміст та умови Конкурсу, терміни його проведення, а також оприлюднення результатів Конкурсу, приймає від авторів конкурсні роботи та здійснює поточну взаємодію з авторами, координує роботу членів журі, організовує відзначення фіналістів та нагородження переможців Конкурсу.

  1. Умови проведення Конкурсу 2.1. Учасники: до участі в Конкурсі запрошуються студенти всіх курсів факультету* педагогічної освіти  Львівського національного університету імені Івана Франка.

* Переможці (І місце) попередніх років (2017-2019) не подають творчі роботи, оскільки запрошені на фінальний гала-концерт як почесні гості Конкурсу. 

2.2. На Конкурс приймаються різножанрові авторські віршовані тексти, що відображають переживання й роздуми, характеризуються новизною творчих пошуків, глибиною думки, оригінальністю поетичного мислення, відповідністю тематичним, жанровим та стильовим визначенням, а також виражають індивідуальність їх авторів.

2.3. Вимоги до конкурсних робіт: на Конкурс подаються поетичні твори студентів (від 2 до 5–ти текстів одного автора) загальним обсягом 3 машинописні аркуші формату А4 (Microsoft Word (doc.) (шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал 1.5, поля – 2 см).                                               Поетична добірка має мати тематичну назву і бути підписаною справжнім ім’ям автора (Наприклад: «Мелодія весни»: поезії Курилко Олени, студентки групи…). Роботи, що підписані псевдонімами чи анонімні, а також ті, у яких порушено формальні вимоги розглядатися не будуть.                                                                                                                               Окрім цього, після зазначених назви добірки й імені її автора має бути чітко вказана обрана номінація (тематичний напрям Конкурсу) (Наприклад: 1. Поезія про Україну).                   Твори мають бути написані літературною українською мовою, з дотриманням усіх орфографічних та пунктуаційних норм. Журі не розглядає твори, які носять антиукраїнський характер; пропагують насильство чи расизм; містять ненормативну лексику або написані суржиком. Подані рукописи не повертаються і не рецензуються.

2.4. Номінації (тематичні напрями Конкурсу):

  1. Поезія про Україну (громадянська лірика, твори про історичне минуле України, про події сьогодення тощо);
  2. Поезія Світу (пейзажна лірика, у якій присутнє філософське змалювання краси і багатства світу природи, оспівування її неповторності тощо);
  3. Поезія почуттів (інтимна лірика, емоційні роздуми про кохання, дружбу, пережите й відчуте автором);
  4. Поезія дитинства (ліричні твори про власне дитинство, твори про шкільні будні, про вчителів, твори про дитячий світ, твори для наймолодших тощо);
  5. Вільна поезія (твори тематичного розмаїття (інших, визначених автором, тематичних горизонтів) та ширшого жанрового діапазону (білі вірші, верлібри, поезія в прозі, ліричні мініатюри, рубаї, хоку, танка тощо).
  6. Поетична проза (номінація для тих, хто пише якісну, душевну і щиру прозу на різні теми минулого й сьогодення).

2.5. Інформація про учасника. Окрім тематичної добірки автор подає на розгляд журі Анкету учасника (в окремому файлі) з такою інформацією:

Анкета учасника факультетського конкурсу поетичного слова «Поетичний велосиПЕД»

  • Прізвище, ім’я, по батькові автора
  • Освітній напрям, курс, група
  • Дата народження
  • Назва поданої на Конкурс поетичної добірки
  • Коротка поетична біографія (скільки вже часу пишете, яких авторів любите читати, якими письменниками захоплюєтеся, що шукаєте і цінуєте у художніх творах, ваші інтереси і захоплення, як проводите вільний час, цікавинки про себе тощо – загальним обсягом до 10 речень).

2.6. Термін проведення Конкурсу: роботи приймаються на розгляд з 12 лютого до 01 березня 2020 року в електронному форматі на мейл poetvelosyped@ukr.net  і (обов’язково!) у роздруківці подаються в ауд. 45 (кафедра початкової та дошкільної освіти (Жарковій Р.Є.).

12 лютого – 01 березня 2020 р. – прийом конкурсних робіт;

02 березня – 10 березня – оцінка журі робіт конкурсантів;

12 березня – оприлюднення списків фіналістів Конкурсу – авторів кращих поетичних добірок у вказаних номінаціях (тематичних напрямах Конкурсу);

13 березня – 20 березня – підготовка фіналістів до сценічного представлення творів зі своїх поетичних добірок на поетичному гала-концерті;

21 березня* – гала-концерт й урочисте нагородження переможців Факультетського конкурсу поетичного слова «Поетичний велосиПЕД»-4 з нагоди Міжнародного дня поезії.                                  * або в наступні дні, після 21 березня.  

  1. Склад Журі Конкурсу. Переможців і дипломантів Конкурсу визначає авторитетне Журі Конкурсу, яке складається з викладачів факультету педагогічної освіти ЛНУ, відомих науковців, педагогів, поетів.

Голова оргкомітету, голова журі – декан факультету педагогічної освіти Герцюк Д.Д.;

Члени журі – викладачі факультету педагогічної освіти.  

  1. Переможці Конкурсу визначаються в кожній із вказаних номінацій (тематичних напрямів Конкурсу) і нагороджуються дипломами та цінними подарунками. Якщо в котрійсь із зазначених номінацій не представлено твори, тоді володарі І, ІІ, ІІІ місць визначаються за підсумками загальної кількості балів журі.
  2. Контактна інформація (питання, побажання, пропозиції) щодо організації і проведення Конкурсу може бути повідомлена:

на мейл: poetvelosyped@ukr.net – поштова скринька Конкурсу;

за тел.: 097 58 43 319 – Жаркова Роксолана Євгеніївна, організаторка й модераторка Конкурсу, викладачка факультету педагогічної освіти, член журі Конкурсу.

Бажаємо Вам натхнення!