Із хроніки життя факультету: наукове стажування викладачів факультету у Вроцлавському університеті (22-26.06.2022)

04.07.2022 | 10:49

У  період із 20 по 26 червня 2022 р. доценти кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Христина Калагурка і Наталя Яремчук  проходили наукове стажування в Інституті педагогіки Вроцлавського університету.

Мету стажування сформовано відповідно до тематики наукового дослідження, що передбачає встановлення особливостей організаційно-педагогічних та методичних аспектів дистанційного навчання в умовах закладів освіти у Республіці Польща. Задля її реалізації було здійснено:

  • огляд та робота із бібліографічними фондами Інституту педагогіки Вроцлавського університету та Університетської бібліотеки у Вроцлаві; дослідження буде пролонговане за допомогою ресурсів із цифрового репозитарію;
  • ознайомлення із організацією дистанційної професійної підготовки учителів в Інституті педагогіки (освітньою платформою; організаційно-методичним забезпеченням до курсів, проведенням заліково-екзаменаційної сесії);
  • візит до Початкової школи №82 імені будівничих Вроцлава; огляд електронних ресурсів освітнього процесу (можливостей освітньої платформи у проведенні уроків; специфіки форми та функціонування електронного щоденника учня та робота учителя з ним). Ознайомлення із проведенням урочистого свята з нагоди закінчення школи випускниками; спілкування із куратором класу із українськими учнями, які тимчасово переміщені до Польщі у зв’язку із військовими діями в Україні.

У рамках проходження стажування обумовлено подальша співпраця між двосторонніми інституціями та заплановано спільні польсько-українські педагогічні читання у 2023 р. в Інституті педагогіки Вроцлавського університету.