Кіносповідь “Серце мами Гонгадзе”

28.11.2017 | 20:21

28 листопада 2017р. на факультеті педагогічної освіти відбувся допрем’єрний показ фільму українського режисера французького походження В’ячеслава Бігуна «Серце мами Гонгадзе».

«Серце мами Гонгадзе» — унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе. Легендарна жінка, яку не почули за життя, відверто оповідає про цікаві моменти своєї долі: молоді роки, життя у Львові,  знайомство з чоловіком – у першій частині стрічки; у другій – про сина, Георгія Гонгадзе, та своє життя після зникнення Гії.

За словами режисера, команда збирала матеріал для стрічки ще у 2012 році, але «фільм, як і сама пані Леся, мав складну долю», тому вийде на великі екрани тільки зараз.

Після перегляду фільму глядачі розпитували про історію створення фільму. В’ячеслав Бігун, відповідаючи на запитання студентів, зазначив: «Якби ви були знайомі з пані Лесею, ви би не питали мене, чому я вирішив зняти цей фільм. Вона — унікальна особистість, сильна і відкрита жінка».

Декан факультету, Дмитро Дмитрович Герцюк, зазначив, що для студентів, які майже нічого не знають про Гонгадзе, в силу свого молодого віку, ця стрічка — дуже пізнавальна, адже картина добре показує свободолюбиву постать журналіста та його матері.

Фото: Галини Малої.