Команда Університету з бадмінтону – призерка Універсіада України 2023

16.05.2023 | 15:38

Збірна команда Львівського національного університету імені Івана Франка виборола можливість брати участь у фінальних змаганнях XVIII Універсіади України з бадмінтону, які проходили в місті Львові з 12 по 15 травня 2023 року. У змаганнях взяли участь 58 студентів, які представляли 11 команд закладів вищої освіти і збірна команда ЗВО м. Києва.

Команда Львівського національного університету імені Івана Франка в запеклій боротьбі виборола ІІІ місце, набравши 380 очок. Поступилися бадмінтоністи Університету лише Національному технічному університету «Харківський політехнічний інститут» та Львівському державному університету фізичної культури імені Івана Боберського. А позаду, за результатами змагань, низка іменитих суперників – Національний університет фізичного виховання і спорту України, Національний університет «Львівська політехніка», Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова та інші заклади вищої освіти, в яких функціонують факультети фізичної культури.

За команду Університету виступали представники факультету прикладної математики та інформатики Олександр Чакалов (ПМіМ-11); Мирослав Ключковський (ПМП-23); Мар’яна Гайовська  (ПМі-16), випускниця Наталя Гайдучок, студентка біологічного факультету Катерина Погоріла (БЛБ-42), аспірант фізичного факультету Владислав Васільєв та студент географічного факультету Орест Яринич (ГРГ-33). Тренер збірної команди Університету з бадмінтону – Мудра Віра Володимирівна.

До програма змагань входили: одиночна категорія (чоловіки), одиночна категорія (жінки),  парна категорія (чоловіки), парна категорія (жінки) та змішана категорія.

Змагання проходили в дружній, проте напруженій атмосфері, спортсмени боролися за кожне очко. Всі наші студенти пробилися до вісімки найкращих в різних категоріях. Особливо варто відзначити срібних призерів в парній категорії серед чоловіків – Майстра спорту України Олександра Чакалова і кандидата в майстри спорту Мирослава Ключковського. Матч за перше місце проходив у напруженій боротьбі у три гейма, і у всіх геймах різниця в очках була мінімальна. Тривалість цієї гри – 47 хвилин виснажливої боротьби. І після 10 хвилин відпочинку на корт змішаної пари за ІІІ місце викликали Олександра Чакалова та Наталю Гайдучок. У цій грі вони переміщалися як один механізм і не дали шансу суперникам Національного технічного університету  «Харківський  політехнічний інститут». Інші члени команди хоча і не потрапили в призери у своїх категоріях, але зробили вагомий внесок у загальний здобуток команди.

Команда вдячна Первинній профспілковій організації студентів за придбання воланів для участі в Універсіаді і вдячна Збройним силам України за можливість грати і перемагати!

Більше фото:

https://drive.google.com/drive/folders/1atz287Glu_EiiSqSS3aXtX1uDrryg2sB