Лекція–зустріч з керівником психологічної служби департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА

27.09.2017 | 11:48

26 ВЕРЕСНЯ 2017 РОКУ на факультеті педагогічної освіти у рамках навчально-практичного семінару кафедри корекційної педагогіки та інклюзії відбулася  лекція–зустріч з керівником психологічної служби департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА КОШУЛИНСЬКОЮ ЗОРЯНОЮ ВАСИЛІВНОЮ. Тема її виступу на організаційному етапі задумувалась  як  Актуальні напрямки корекційної роботи з родинами учасників АТО. Проте в ході її детальнішого зацікавленого і скрупульозного ознайомлення з напрямками діяльності кафедри і особливостями спеціальностей, яких набувають студенти у напряму підготовки «психокорекційна педагогіка» та « соціальна педагогіка», які  виявили найбільшу зацікавленість зустрічі із фахівцем-практиком, Зоряна Василівна теми свого виступу скоректувала до таких двох проблем як 1. ” Зранені реальністю психотравмуючих подій та їх наслідки”, і 2. ” Бойовий стрес у військовослужбовців зони АТО”.

В залі  разом з викладачами кафедри і факультету зібрались небайдужих до даної проблематики  більшість студентів 2-го і 3-го курсів названих спеціальностей.

Лекція – діалог була насичена не лише цінними і змістовними  формами психотерапевтичної практики, яку здійснює Кошулинська З.В. разом із командою досвідчених фахівців, а й колоритним  багатогранним фактажем прикладів того, яку роль відіграє позитивна внутрішня налаштованість (установка) психотерапевта, його загальнолюдські і християнські цінності у спроможності знаходити індивідуальні алгоритми корекції і психологічного лікування складних посттравматичних психологічних станів як у безпосередніх учасників АТО, так у їх найближчого оточення.

Майже 2-годинна розмова  з аудиторією промайнула як одна мить. Звичайно, що студентство віддячило гості грамотними і вишуканими  запитаннями і короткими роздумами про свої подібні досвіди. Лекція очевидно залишила добру фахово–пізнавальну опінію у всіх присутніх.

Крім того, в ході даної зустрічі керівництво факультету педагогічної освіти в особі  декана Дмитра Дмитровича Герцюка,  завідувача кафедри професора Катерини Олексіївни Островської, за участю більшості профільних викладачів кафедри ( професора Островського І.П., доцентів Кашуби Л.В., Сікорської Л.Б.. викладачів Дробіт Л. Р., Сидорович О.І., Фіцик І.О.) в ході діалогу визначили чіткі подальші кроки співпраці факультету та  служби медико-психологічної реабілітації учасників АТО ДОЗ Львівскої ОДА.

Помагай нам  Боже!

Доцент кафедри корекційної педагогіки та інклюзії, голова Центру психоінформації  Сулятицький І.В.