Mайстер–клас по виготовленню Стрітенської свічки

11.02.2021 | 19:20

На 15 лютого припадає свято Стрітення, у церковному календарі – Стрітення Господа нашого Ісуса Христа або Стрітення Господнє. Назва Стрітення у старослов’янській мові означає “зустріч” або ж “радість”. І отримало воно таку назву через те, що у цей день новонароджений Ісус Христос зустрівся з праведником Симонеоном і пророчицею Анною. Саме вони впізнали у малюкові нового Месію.

Стрітення символізує не тільки зустріч Старого і Нового Завітів та явлення немовляти Ісуса світові.  У народному побуті цей день здавна, вважався, зустріччю зими із весною.

Святкування Стрітення в Україні походить ще з дохристиянських часів. Його тоді також назвали Стрічення, Стріщення, Громниці або Зимобор.

У  християнського народу є звичай, пов’язаний зі святом Христового Стрітення – благословення свічок.

Напередодні свята викладачі кафедри початкової та дошкільної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка  взяли участь у майстер – класі по виготовленню Стрітенської свічки власноруч. Позитивна та миротворча атмосфера надихнула усіх на творчість та креатив. Результати перевершили сподівання. Спасибі усім за позитивно та творчо  проведений час.

Організатор майстер–класу:  Нежура Т.В.