ВІдбувся науково-методичний семінар “Методологія сучасної науки”

06.03.2024 | 14:33

Під такою назвою 5 березня 2024 р. на факультеті педагогічної освіти відбувся науково-методичний семінар для аспірантів, магістрантів та зацікавлених викладачів кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи і кафедри початкової та дошкільної освіти.

Провідним лектором семінару виступив Григорій Петрович Васянович – доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України, знаний науковець не тільки в Україні, але далеко за її межами.

Тематика зустрічі була присвячена одній із найновіших публікацій Григорія Васяновича “Філософія науки”. Цей посібник вийшов у світ у 2024 році і тематика змістових модулів відразу привернула увагу дослідників: як молодих, так і досвідчених.

Загально-філософська, загально-наукова, конкретно-наукова методологія, методи дослідження, свобода у науковому пошуку, духовне зростання педагога, практичні поради дослідникам-початківцям – ось далеко не весь перелік питань, які обговорювалися учасниками семінару. Упродовж семінару професор Г. Васянович цитував власні вірші, які стали чудовим доповненням його розповіді.

Цей семінар розпочав цикл зустрічей, присвячених методології сучасної науки, тож попереду ще багато цікавих та змістовних подій.

Професорка Наталія Мачинська