Методично-практичний семінар: «Цифрова компетентність на уроках математики в НУШ»

01.05.2023 | 17:06

27 квітня 2023 року відбувся Методично-практичний семінар: «Цифрова компетентність на уроках математики в НУШ», за участю доцента Сірант Нелі Петрівни та студентів 2 курсу ФПШ

Однією з умов вирішення сучасних завдань освіти є формування інформаційної компетентності учнів на уроках математики. Таким чином, перед учителем гостро стоїть проблема створення умов для формування інформаційної компетентності учнів на уроках математики.

На методично-практичному семінарі студенти мали змогу продемонструвати свої улюблені ресурси щодо новітніх технологій на уроках з математики. Здобувачі вищої освіти показали свою інформаційну компетентність, яка є результат відображення процесів відбору, засвоєння, переробки, трансформації та генерування інформації в особливий тип предметно-специфічних знань, які дозволяють виробляти, приймати, прогнозувати та реалізовувати оптимальні рішення в різних сферах діяльності, зокрема на математиці чи інформатиці.

Інформаційна компетентність дозволяє людині бути успішною в сучасному інформаційному суспільстві, приймати усвідомлені рішення на основі критично осмисленої інформацію.