На факультеті педагогічної освіти відбувся Благодійний арттерапевтичний фестиваль «Жінка Берегиня»

10.05.2023 | 10:53

7 травня на факультеті педагогічної освіти з ініціативи кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи та Львівського осередку ВГО «Арт-терапевтична асоціація» відбувся Благодійний арттерапевтичний фестиваль «Жінка Берегиня». Метою заходу був збір коштів на автомобіль для захисників 93-ї ОМБр, які воюють під Бахмутом, а також психологічна підтримка жінок.

«Українські жінки – це справжній тил для наших воїнів на передовій. Вони виховують дітей, працюють і одночасно є підтримкою для своїх чоловіків на фронті. І вони волонтерки. Вони воюють на своєму фронті» ‑ зазначила у вітальному слові кан. психол. н., с. н. с. Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, президентка ВГО «Арт-терапевтична асоціація» О. Вознесенська

До слів привітання долучився  в.о. декана факультету Дмитро Герцюк, який відзначив актуальність і своєчасність  проведення такого заходу, побажав його  учасниками  отримати  нові позитивні враження, додаткові  внутрішні сили  для гармонізації свого емоційного стану.

У заході взяли участь як викладачі та студенти факультету педагогічної освіти, так і жінки військових, внутрішньо переміщенні особи і мешканці Львова.

На Благодійному арттерапевтичному фестивалі «Жінка Берегиня» були представлені майстер-класи психологів, арттерапевтів ВГО «Арт-терапевтична асоціація»: О. Цимбали, Н. Рейч, О. Кулик, О. Шендюх, Н. Мраки, Н. Липецької, І. Харченко, Н. Жабко, О. Шах.

Завдяки різним видам арттерапії (тілесноорієнтованої, образотворчої, музикотерапії) гості фестивалю отримати ресурс і підтримку, яка дуже важлива у цей складний для України час.

Організаторам та учасникам фестивалю вдалося зібрати 32.000 грн на автомобіль і були передані волонтерці Оксані Боднар, яка з перших днів війни займається закупівлею та передачею техніки на фронт.

Дякуємо ЗСУ, які бережуть наш спокій і дають змогу працювати та навчатися!

Дякуємо усім хто долучився до фестивалю!

Разом до перемоги!

Одеся Цимбала, асистент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, голова Львівського осередку ВГО «Арт-терапевтична асоціація»