На факультеті відбулася зустріч із професором Шауляйського університету Даівою Аліфановене

20.05.2018 | 12:54

Днями гостем факультету педагогічної освіти  була професор  кафедри  соціальної освіти  та психології  факультету  соціальних наук  Шауляйського  університету (Литовська республіка)   Даіва Аліфановене, яка проходила наукове стажування у Львівському університеті за програмою  Еразмус+ .

У ході зустрічі   із  литовським науковцем  декана факультету  Дмитра  Герцюка і доцента кафедри  корекційної освіти та інклюзії Віри Корнят  були обговорені   актуальні питання  підготовки фахівців для соціальної роботи,  реальні можливості   навчальної і наукової співпраці. Зокрема, акцентовано увагу на потребі   підготовки  угоди  щодо  обміну студентів і викладачів за програмою Еразмус+.

Цікавою і перспективною для викладачів   факультету стало запрошення литовського гостя  до  друку наукових статей у періодичному  журналі Шауляйського університету «Special education», який індексується  у  міжнародній наукометричній базі Scopus.

Професор  Даіва Аліфановене зустрілася зі студентами  ІІ курсу  факультету спеціальності «Соціальна робота». Студенти цікавилися  змістом  освітніх програм підготовки  соціальних працівників у Литві, вирішенням  таких актуальних  соціальних проблем у дитячому середовищі як боулінг, дискримінація, токсикоманія та ін.

Зустріч пройшла в доброзичливій та теплій атмосфері.

Віра Корнят