На факультеті завершилося навчання осіб, які планують стати усиновителями, прийомними, патронатними батьками

16.05.2022 | 15:59

З 9 по 13 травня 2022 року на факультеті педагогічної освіти проходило навчання для осіб, які планують стати усиновителями, прийомними, патронатними батьками, батьками-вихователями, піклувальниками для дітей сиріт, дітей, що залишилися без батьківської опіки, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

П’ятиденний тренінг з підготовки кандидатів організований був Львівським обласним Центром соціальних служб у співпраці з кафедрою соціальної педагогіки та соціальної роботи.

Як зазначив на завершенні занять заступник голови Львівської обладміністрації Віталій Загайний, сьогодні, на жаль, кількість дітей, які постраждали внаслідок війни, зростає. Радянська система активно пропагувала і розвивала інтернатну систему виховання, яка є за своєю суттю неприродною та неприйнятною в цивілізованому суспільстві. Правильним є виховання дітей в родині. Відтак збільшення числа сімей, які мають намір подарувати сімейний затишок та любов дітям, сьогодні є вкрай важливим та актуальним.

Ярослав Бордіян, директор Львівського обласного центру соціальних служб, наголосив, що всього у заході взяли участь 28 громадян, а бажаючих є значно більше. Тому, вважає керівник, співпраця буде поглиблюватися та набирати нових форм.

В.о. завідувача кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи доц. Віра Корнят наголосила, що співпраця з Центром соціальних служб та факультету педагогічної освіти вже має певні традиції, досягнення, успіхи (в штаті Центру плідно працюють наші випускники). Дуже важливо, що до таких заходів долучаються і студенти спеціальності 231 Соціальна робота, які організацію сімейних форм влаштування дітей, їх особливості мають можливість вивчати і почути від практиків, досвідчених фахівців.

Віра Корнят, в.о. завідувача кафедри соціальної педагогіки та соціальної  роботи