Наукові семінари кафедри фізичного виховання.

28.11.2021 | 12:35

На кафедрі фізичного виховання та спорту відбулись наукові семінари на теми:

“Корекція психофізіологічного стану засобами нутриціології та фізичними навантаженнями в умовах пандемії COVID 19″ доповідала Лібович Х.В.  та ” Вітаміни. Роль вітамінів у нашому житті” доповідала Левків Л.В.
Умови життя в сучасному світі змінюються швидкими темпами. Зокрема пандемія COVID 19 створила цілу низку психологічних, емоційних та соматичних проблем для кожної людини. Поширення психологічних та фізіологічних проблем обумовлені результатами довготривалих обмежувальних заходів, дистанціювання, карантинів та соціально – економічних проблем. На сучасному етапі цієї проблеми важливо зрозуміти загрозу з боку епідемії, та навчитись жити та реагувати з найменшими наслідками для свого фізичного та психологічного здоровя.
Також важливою складовою здоров‘я людини є баланс вітамінів і мікроелементів в організмі. Вітаміни-це речовини,які потрібні для нормального його функціонування. Вони впливають на побудову гормонів, м‘язів, жирової маси та інші процеси в організмі.Частину вітамінів організм може виробляти сам, але більшість ми отримуємо з їжею. Здорове харчування забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров‘я та профілактиці захворювань. Дотримання правил здорового харчування включає і знання про вітаміни та їхню  роль для організму.