Наукові зустрічі: досвід міжнародної співпраці

30.03.2023 | 14:06

24 березня 2023 року у межах співпраці з колегами кафедри початкової та дошкільної освіти Карлового Університету (Прага, Чехія) відбулася онлайн-зустріч викладачів кафедри початкової та дошкільної освіти Франкового університету.

Співпраця розпочалася ще в грудні 2022 року, першим результатом такої співпраці стало залучення студентів кафедри початкової та дошкільної освіти (бакалаврський та магістерський освітні рівні) факультету педагогічної освіти до вивчення окремих навчальних курсів через програму Еразмус+.

Весняна зустріч була присвячена обговоренню особливостей організації освітнього процесу в Україні в умовах воєнного стану. Доцент кафедри Людмила Кобилецька розповіла про різні види практик, які заплановано для студентів спеціальностей дошкільної та початкової освіти, про організацію онлайн-спостережень та проведення он-лайн навчальних занять для дітей дошкільного віку та учнів початкової школи. Доцент кафедри Юлія Деркач проінформувала слухачів з Карлового Університету про послідовність заходів, які виконують і викладачі, і студенти у випадку оголошення повітряної тривоги; ознайомила чеських колег з облаштуванням підвальних приміщень для безпечного перебування там і студентів, і усіх працівників факультету. Доцент кафедри Галина Бойко розповіла про особливості організації занять в он-лайн режимі, про можливість практичного втілення результатів власного дисертаційного дослідження з проблеми формування соціальної мобільності у професійній діяльності.

Результат зустрічі визначився у вирішення спільних питань для наукових досліджень, що може слугувати темами для майбутніх наукових проєктів.

Завідувач кафедри, проф. Наталія Мачинська